Fogathajtás: Gyémánt Kupa II. forduló, Újhartyán – beszámoló

Dobrovitz József: az apjára ütött

Fogathajtás: Gyémánt Kupa, II. fordulója Újhartyánban

Az újhartyáni Gyémánt Lovasparkban január 22-én rendezték meg a Gyémánt Kupa II. fordulóját, amelyen nem kevesebb, mint 43 fogat rajtolt 6 kategóriában.

Az egyes fogatok között Meskó István nyert. A ketteseknél Rákóczi Gergő fogata hibátlanul, és a leggyorsabban teljesítette a pályát, majdnem 10 másodperccel volt gyorsabb a második Matus Sándornál, a harmadik helyen Kiss Sándor végzett.

négyesek között ifj. Dobrovitz József győzött apja, Dobrovitz József előtt, Bárdos Attila pedig a harmadik lett. A póni fogatoknál egyesben Palkovics Dávid, kettesben Hőlle Martin, négyesben ifj. Dobrovitz József nyert.

A verseny érdekessége volt, hogy a Dobrovitz család nagy létszámban képviseltette magát. A csapatban világbajnok Dobrovitz József mellett elindult a versenyen fia, ifj. Dobrovitz József is, méghozzá két versenyszámban, s mindkettőben fölényesen győzni tudott.

A Dobrovitz családból még starthoz állt a ketteseknél a két Osztertág fivér, Márk és Kristóf, a póni egyesek között pedig Dobrovitz András is. A fogathajtó sportban példanélküli és nagyra értékelendő, hogy egy családból ilyen nagy létszámban versenyezzenek.

Szerző: Tóth István
A fenti cikk megjelenését a LovasPláza támogatta
Frissítve: 2023.05.16.
Fotó: Canva

Hozzászólások