Állati jó lovasok

    Elképzelted már, milyen jó lenne, ha kis házi kedvenced is elkísérhetne terepre? De nem ám utánad loholva, hanem melletted vágtázva.


    Minden lovardában kell, hogy legyen legalább egy, de inkább több macska. Mindig ott kóborolnak a bokszok között, feljárnak a padlásra, bebújnak a széna- és szalmabálák közé, körbejárják a pályákat és legelőket. Egerésznek, hemperegnek a szalmában, lustálkodnak, napoznak. Legalábbis eddig ezt hihettük… 

    De mint a lenti lesifotó is mutatja, vannak macskák akik nem érik be ennyivel, hanem megróbálják elsajátítani a lovaglás alapjait, nem kis ügyességgel. Annak ellenére, hogy a macskákat alapjába véve változékony természetű, független állatoknak tartjuk, általában kedvelik a lovakat és a lovak viszonozzák ezt a szimpátiát.

    De az ember legjobb barátja sem marad ki a mókából. Legalábbis némelyik. Általánosságban elmondható, hogy mivel a kutyák a lovasok másik nagy kedvencei (persze a lovak után), így természetes, hogy ők is sokat időznek a lovardában. Mivel a lovak nem ápolnak velük olyan mély barátságot, mint a macskákkal, így adódhatnak köztük félreértések, de szoros barátságokra is van példa.

    Ezek után már nem is annyira meglepő, hogy alkalomadtán egy kecske is megpróbálkozik a lovaglással. Vagy lehet, hogy csak  hátmasszázsban szeretné részesíteni a lovat? Ki tudja…

    2013.05.17. Lauf Kata, Lovasok.hu
    Frissítve: 2017.02.22.

    Hozzászólások