Dani Marcell nyerte a díjhajtást a kettesfogatoknál

A kettesfogatok között Dani Marcell bizonyult a legjobbnak a csütörtöki díjhajtásban a Lipicai Lovasközpontban vasárnapig tartó nemzetközi fogathajtó viadalon.

A kategória 28 fogatából a tavalyi győztes 52,98 hibaponttal nyerte meg az első számot, de előnye kevesebb mint egy hibapont a csapatban háromszoros világbajnok ifjabb Dobrovitz József (53,71) előtt. Harmadikként és negyedikként is magyar versenyző zárt Farkas József és Kákonyi Norbert személyében, ráadásul a verseny szorosságát mutatja, hogy még az ő hátrányuk sem éri el a három hibapontot.

Pénteken az egyes- és négyesfogatok szerepelnek majd a díjhajtó négyszögben, utóbbi kategóriában a hatszoros világbajnok ausztrál Boyd Exell először indul Szilvásváradon, akárcsak a csapatban világbajnok, egyéniben négyszeres ezüstérmes amerikai Chester Weber. Szombaton a maratonhajtást rendezik, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a viadal.

A két évvel ezelőtt megálmodott Szilvásvárad Masters három lovassport szakágat fog össze, a fogathajtáson kívül a díjlovaglást és a díjugratást. A következő jelentős esemény augusztus 3-6-án egy nemzetközi díjugrató verseny – egyben világkupa forduló és olimpiai minősítő – lesz, amelyre a szervezők közel háromszáz lovat és húsz nemzet lovasát várják, de a nevezések folyamatosan érkeznek.
Szeptember végén a 16. Nemzeti Vágta döntőjét is Szilvásváradon rendezik meg.

Forrás: MTI

Kép: Canva
2023.07.17.

Hozzászólások