Az egyesfogatok már az izsáki világbajnokságra készülnek

Az első napon 4 nemzet 25 fogathajtója versenyzett díjhajtásban a 32. Fábiánsebestyéni Lovasnapokon, köztük először a rendezvény történetében két chilei versenyző. Rövid összegzés következik a magyar egyesfogathajtók teljesítményéről, illetve interjú Hódi Károllyal és az egyik chilei versenyzővel.

Nem meglepő, hogy a világbajnokságokon is jól szereplő Bartolomiej Kwiatek nyerte az egyesfogathajtók díjhajtását csütörtökön a Kinizsi Parkban, hiszen mérhetetlenül precízen, pontosan teljesítette a versenyszámot. A magyar versenyzők is biztató programmal álltak starthoz.

Az idei évben népesebb lett a mezőny is, hiszen a fábiánsebestyéni verseny az izsáki világbajnokságra való felkészülés része. A magyar hajtók teljesítménye az elvártaknak megfelelően alakult, hiszen Fábián László lova már Portugáliában is a legígéretesebbnek bizonyult a bírók szerint, s Gáspár Szilvia is egy kiváló adottságokkal rendelkező lovat hajt, aki Boyd Exell kurzusán is kiválóan teljesített.

Hódi Károly

Hódi Károly: A szervezés a maximumok maximuma

Hódi Károly szerint a verseny szervezése a maximumok maximuma, s látszik, hogy a programot már a jövő évi világbajnokság főpróbájának tekintik a szervezők, akik véleménye szerint szakmailag felkészültek. „A szakmai stáb kiválóan végzi munkáját, a lovak elhelyezése és a versenykörülmények kifogástalanok, a maratonpálya akadályépítésében a természetes anyagok dominálnak, az egyes akadályok közötti szakaszok hossza kiegyensúlyozottabbá vált, amely segítséget jelente a lovak védelmében” hangsúlyozta Hódi Károly, aki csütörtökön két fogattal is indult az egyesfogathajtók díjhajtásában.

Fogata teljesítményéről elmondta, hogy magasak az önmagával szemben támasztott követelményei, így ha jelentősen nem javulnak díjhajtásban fogatai, akkor visszalép az egyesfogathajtók világbajnoki kvalifikációjáról. A csütörtöki szereplés nem volt meglepetés számára, hiszen versenytársai egyesfogathajtók, az ő lovainak pedig még nincs versenytapasztalata egyesfogathajtásban.

Jorge Gutiérrez Chiléből érkezett

Két chilei versenyző is indult egyesfogathajtásban a 32. Fábiánsebestyéni Lovasnapokon. Jorge Gutiérrez interneten és az egyik akadályépítőn keresztül értesült a versenyről, amelyről az első napok alapján nagyon jók a benyomásai. Mint elmondta, a legkedvesebb versenyszáma a díjhajtás, de reményei szerint maratonhajtásban – mely szerinte jó adrenalinnövelő – és akadályhajtásban is jól teljesít fogata.

Jorge Gutiérrez

Jorge Gutiérrez szívesen kóstolta meg a rendezvény magyar borait is, hiszen hazájában egy borászat tulajdonosa. A chilei hajtó a versenykörülményekkel nagyon elégedett, szerinte világszínvonalú a szervezés.

2014.05.02. Forrás: fogatverseny.hu
Kép: Canva
Frissítve: 2022.08.31.

Hozzászólások