Eredményes Nemzetek Díja fordulót zártak lovasaink

Felnőtt magyar válogatott csapatunk (Hugyecz Mariann, Horváth Balázs, Técsy Attila, Szász Sándor) a szlovéniai Celje Nemzetek Díjában az értékes ötödik helyet szerezte meg.

Képünk illusztráció

Közülük Horváth Balázs egyedüli lovasként a mezőnyben, mindkét fordulóban verőhiba nélkül teljesítette a pályát PM Jumping Lady nyergében. Szász Sándor szövetségi kapitány az első forduló után, a második "körben" szintén hibátlanul lovagolt a 150 cm-re kiírt versenyszámban.

A lovasok teljesítménye alapján bátran mondhatjuk, hogy merhetünk reménykedni a válogatott csapat jövőbeni még sikeresebb helyezéseiben.

A csütörtöki fiatal lovak versenyszámában Horváth Balázs PM Balougraffal és Czékus Zoltán Kronosszal is hibátlanul teljesítették a pályát. A 135 cm-re kiírt Silver Tour-ban Varga Balázs Lotti nevű lovával a második helyen végzett.

A pénteki nap ismét sok sikert tartogatott a magyar lovasok számára már az első versenyszámban is, ahol a gyerekeké volt a főszerep. Hevesy Barnabás tanítványa, Szuhai Péter az első és a második helyet is bezsebelte.

Válogatott lovasaink a Nemzetek Díjában 5. helyezést értek el, amiben – a kecskeméti Airvent lovasa – Horváth Balázs egyedüli, dupla hibátlannal teljesítette a kétfordulós versenyszámot PM Jumping Lady nyergében.

Szombaton szintén Szuhai Péter nyert és végzett második helyen, Turbo Breaker és Ludwig nevű lovaival. A következő nagy sikert a 145 cm-re kiírt Gold Tourban Szász Sándor és Ferrana érte el, a szövetségi kapitányt csak Thomas Frühmann tudta megelőzni The Sixth Sense nevű lovával.

Az utolsó napon a gyermek lovas Szuhai Péter ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára, a tavalyi utánpótlás lovak győztesével,Ludwiggal. A Bronze Tourban Varga Balázs és Lotti villámgyors lovaglással harmadik helyen végeztek.

A magyarok ismét bizonyították, hogy nemzetközi mezőnyben is értékes helyezéseket tudnak szerezni.

2014.05.06. Forrás: Dijugratoszakag.hu

Hozzászólások