2022 – Szilvásvárad – Négyesfogathajtó VB?

Ismét négyesfogathajtó világbajnokság rendezésére készül Magyarország.

A Magyar Lovas Szövetség – szilvásváradi helyszínnel – a Nemzetközi Lovas Szövetségnél megpályázta a 2022. évi Négyesfogathajtó Világbajnokság rendezésének jogát.

Szeptember 11.-én Lausanneban, a szervezet székházában Uzsoky András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója, – Mitykó Zsuzsi a Fogathajtó Szakág titkárának társaságában – a élénk érdeklődés mellett mutatta be a pályázat dokumentációját és válaszolt a kérdésekre.

Az eseményen részt vettek: Sabrina Ibanez a FEI főtitkára, továbbá az Állatorvosi Bizottság vezetője, IT, a jogi-, a pénzügyi-, a pr-kommunikációs osztály és a Fogathajtó Szakág képviselői.

Pályázatunk elfogadásának esélyeit növelheti, hogy a FEI megbízásából Magyarország – általános közmegelégedettségre – eddig 13 fogathajtó világ- és 3 Európa-bajnokságot rendezett; a magyar fogathajtók a világ élvonalában járnak, az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 103 érmet, köztük 46 aranyat nyertek; és a magyar Szövetség a nemzetközi sportdiplomáciában kölcsönösen előnyös együttműködő szerepet vállal.

A pályázati videó itt tekinthető meg:

2019.09.21.
Forrás: Facebook Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad
Kép: Canva
Frissítve: 2022.09.09.

Hozzászólások