Favorit győzelem a 101. Magyar Ügetőderbyben

Az első számú favorit Tonnyó Kolozsi Lászlóval magabiztosan nyerte a 101. Magyar Ügetőderbyt. Time To Say Goodbye és hajtója Márton Lajos,  másodikként ért célba, a Kulik Farm istálló másik indulója Tornado Cole Vicen Pállal pedig a harmadik helyen végzett.

Tonnyót egyszerűen nem lehetett utol érni

Összefoglaló a 2015. július 4-i versenynap futamairól

1. futam:

Sok volt a hibázó ló a futamban. Az egyik favorit She’s Vivienne a start előtt galoppozott, teljesen kiszakadt a mezőnyből. Az indítás után Sunnyt és Szivárványt diszkvalifikálták, az első kanyarban pedig Swarovskit. Tartozó állt élre, mögötte Shake Up, Tamara Boss és San Siro alkották még az élmezőnyt. A túlsó oldalon Sumi próbált meg csatlakozást találni a vezető négyeshez, de kb. 20 méterrel volt lemaradva tőlük. A befutóra fordulva Tamara Boss indított támadást a vezető Tartozó ellen és a Hico istálló háromévese meg is tudta nyerni a futamot. Tartozó mögött San Siro lett a harmadik, Shake Up a befutóban hibázott.

Befutási sorrend: Tamara Boss (4) – Tartozó (6) – San Siro (1)
Győztes idő: 19,1

Tamara Boss leelőzte Tartozót, majd megnyerte futamát.

2. futam: 

Sanger MS-nek sikerült a legjobban az indítás, mögötte Oldtimer Diamant és Ördög Hegedűse ügettek, majd Black Coffee, Nőcsábász és Primusz volt a sorrend. Louvre már a start után jelentős hátrányban volt a többiekkel szemben. Az első egyenesben Nőcsábász megkezdte a zárkózást és felment Oldtimer Diamant mellé. Az utolsó kanyarban Sanger MS gyorsított, de Oldtimer Diamant és Nőcsábász tapadtak rá. A befutóban azonban Sanger MS tudta növelni előnyét és biztosan nyerte a futamot. Nőcsábász a finisben lehagyta Oldtimer Diamant-ot, aki így a harmadiknak járó díjat szerezte meg.

Befutási sorrend: Sanger MS (5) – Nőcsábász (4) – Oldtimer Diamant (3)
Győztes idő: 15,4

Bár Oldtimer Diamant és Nőcsábász is tapadt rá, Sanger MS magabiztosan nyerni tudott.

3. futam:

Reine d’Illiat szokásához híven gyorsan kezdett, azonban a kanyarban elvétett pár lépést, de versenyben maradt. Norman fordult elsőként a tribün előtti egyenesbe, ahol aztán Reine d’Illiat átvette a vezetést. Közel volt még Norman, Jegyzőnő, Alvena Quickly, Naomi és Ileda Bi. A túlsó oldalon Raffaella SM kezdte meg a zárkózást. A befutóban Reine d’Illiat elfáradt, végül a dobogóról is lecsúszott. Jegyzőnő a finisben ellenállhatatlan volt, hiába támadta Naomi, megverni nem tudta. Ileda Bi lett a harmadik, Raffaella SM érkezett a negyedik helyre, a teljesen elfáradt Reine d’Illiat elé.

Befutási sorrend: Jegyzőnő (3) – Naomi (6) – Ileda Bi (2)
Győztes idő: 17,2

Az ellenállhatatlan Jegyzőnőt ünnepelték a 3. futamban.

4. futam:

Miki a start előtt hibázott, jelentős teret vesztve ezzel. Rafael Bit vette a legjobb startot és Vamos Kemp is jól indult. Mögöttük a favorit Zavita Meerswal ügetett, majd Amy’s Love következett. Az utolsó 800 méterhez közeledve jöttek az első támadások, Rachel CR, Amazing Lobell és Imperiál próbálkoztak. Rafael Bit azonban start-célban nyerte a futamot, Vamos Kemp megőrizte a második helyét, a favorit Zavita Meerswal pedig felállhatott a képzeletbeli dobogó alsó fokára.

Befutási sorrend: Rafael Bit (2) – Vamos Kemp (7) – Zavita Meerswal (1)
Győztes idő: 16,9

Rafael Bit visszaverte a támadásokat, és start-célban nyerte a futamot.

5. futam – Bisbac Dániel Emlékverseny

Offenbach Bigi állt élre a start után. Az első egyenesben Rose’s La Nena vette át a vezetést. Szépen együtt ügetett a mezőny, kettesfogatok alakultak ki. Az élen Rose’s La Nena és Offenbach Bigi, mögöttük Nobody és Conway Boko, majd Orlando Bloom és Őrangyal párosa volt a sorrend. A befutóra érve még nagyon nyílt volt a verseny. Conway Boko került az élre és megvédte címét, idén is megnyerte a Bisbac Dániel Emlékversenyt. Őrangyal orrhosszal lett a második, Nobody előtt.

Befutási sorrend: Conway Boko (5) – Őrangyal (3) – Nobody (2)
Győztes idő: 16,1

Conway Boko megvédte címét.

6. futam: 

Szimfónia és Royal Flesh kettőse kezdett a legjobban és nagyon erős tempót diktáltak, széthúzódott a mezőny. Speedy Boy kezdett hibával, így teljesen kiszakadt a mezőnyből. A tribün előtti egyenesben Royal Flesh átvette a vezetést Szimfóniától, közel volt még Ripley és Salihamidzic. A kanyarban összerázódott a mezőny, egyedül Ripley volt kiszakadva. Royal Flesh majdnem hazaért, de jött Rocket Boy és az utolsó pillanatban elkapta a címvédőt. Ripley jött fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rocket Boy (9) – Royal Flesh (7) – Ripley (2)
Győztes idő: 16,0

7. futam:

Odile Grif kezdett a legjobban, de Rinette Streamline-nal hajtója a megszokottól eltérő taktikát alkalmazott és az első egyenesbe élre állt. Mögötte Odile Grif, Romi Mms, Piera del Bar, Merlino Grif, Night Lady és Rionero volt a sorrend. A túlsó oldalon a második helyen hibázott Odile Grif, majd az egyenes végén a favorit Romi Mms is kiszállt a versenyből. Idő közben Night Lady indult a vezető Rinette Streamline üldözésére, de nem tudta utolérni, Rinette Streamline könnyen nyerte a futamot. Night Lady mögött Piera del Bar lett a harmadik.

Befutási sorrend: Rinette Streamline (7) – Night Lady (3) – Piera del Bar (2)
Győztes idő: 15,3

Rinette Streamline könnyen nyerte a futamot.

8. futam:

Nem indult: (6) Süni. Jorvik Vikng hibázott a start pillanatában, amivel nehéz helyzetbe hozta magát, Ibi Lobell pedig nem ért oda az autó mögé időben, így gyengébben kezdett. Raffaello ment el vezetni, mögötte Mistral ügetett és előnyüket jó 20 méteresre növelték. A tribün előtti egyenesben összébb rázódott a mezőny, a vezető kettőst Oli Sun érte utol elsőként, majd Napfény következett. Rozáliával próbált feljebb zárkózni hajtója és a túlsó oldalon a favorit Ibi Lobell is megindult. Az utolsó kanyarban már fej-fej mellett ügetett Raffaello-val, a befutóban pedig gyorsított és nagyon magabiztos győzelmet aratott. Raffaello mögött istállótársa, Oli Sun végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Ibi Lobell (10) – Raffaello (2) – Oli Sun (1)
Győztes idő: 19,8

Ibi Lobell a befutóban turbó sebességre kapcsolt.

9. futam:

Trappolj! kezdett hibával és kiesett a versenyből. Trencsén állt élre, mögötte helyezkedett a favorit Tonnyó, mellette pedig tréningtársa, Tornado Cole. Time To Say Goodbye-nak megint nem sikerült tökéletesen a startja, a mezőny végén helyezkedett. Tonnyó a túlsó oldalon tudott kijönni a falról és az utolsó kanyarban már az élen ügetett. Üldözésére indult azonban a nagy ellenfél Time To Say Goodbye is, ennek ellenére Tonnyó magabiztosan nyerte az idei Derbyt. Time To Say Goodbye mögött a nyerő ló istállótársa, Tornado Cole lett a harmadik.

Befutási sorrend: Tonnyó (2) – Time To Say Goodbye (8) – Tornado Cole (5)
Győztes idő: 16,6

Tonnyó győzelme a 101. Magyar Ügetőderbyben

10. futam:

Medália (1) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult. Ösztönző nem ment fel az autóhoz, teljesen kiszakadt a mezőnyből, Ördöglány pedig hibával kezdett és kiesett a versenyből. A gyorsan kezdő Lardon állt élre, mellé felment Mikes, majd Montgomery, Képzőművész, Kapitány és Kairo Sun volt a további sorrend. Az utolsó kanyarban indult az első támadás, Kentucky Girl érkezett nagy lendülettel, a befutóban pedig Montgomery indított sikeres támadást. Montgomery mögött Kentucky Girl lett a második, Lardon pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Montgomery (5) – Kentucky Girl (10) – Lardon (4)
Győztes idő: 18,8

Montgomery támadása sikeresnek bizonyult a finisben.

A következő ügető versenynap július 11-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. július 11-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.07.06.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

 

Hozzászólások