Esküvő és éjszakai lovi a Kincsem Parkban

Augusztus első péntekét nemcsak a gyorsuló lovak és agarak tették különlegessé a Kincsem Parkban. Ugyanis a Lóverseny az éjszakában rendezvénysorozat ekkor adott otthont először az Ifjú Pár Díjnak is, melyen a leggyorsabban ügető Titán Ville hajtója, Fazekas Imre egy ifjú pártól vehette át az értékes jutalmat.

Titán Ville és Fazekas Imre különleges díjátadóban részesült.

Összefoglaló a 2015. augusztus 12-i “Lóverseny az éjszakában” versenynap futamairól

1. futam – kezdők Gátversenye:

A start kaotikusra sikerült Diplomata számára, mert egy ágaskodással kezdte, majd megfordult. Ennek ellenére a mezőny után indult és az egyenes végére behozta a lemaradását. Karov ment élre, Astraios és Mo Vito elé. Az első kanyar után már Diplomata a bolyban volt, csak Karov ment el a többiektől jobban. Az utolsó kanyarba érve már Diplomata volt a második. A célegyenesben Karov próbálta megőrizni vezető helyét, de Diplomata és zsokéja Bakos Gábor nagyon megindult és átszaladt rajta. Ezzel a duplázással Bakos Gábor újabb lépéssel került közelebb az ugrólovas championátus megszerzéséhez. Harmadik Astraios maradt.

A tiszteletdíjakat Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója adta át Székely Károly idomárnak és Bakos Gábor lovasnak.

Befutási sorrend: Diplomata (2) – Karov (4) – Astraios (1)
Nem indult: Thor (3)

Diplomata elképesztő futásával emlékezetessé tette a gátversenyt.

2. futam – Lovasutánpótlás Kupa:

A futam egyértelműen három ló csatáját hozta. Már a verseny elején Botrányhős, Dresda és Mafumo az élre tört. Féltávnál még bármelyik nyerhetett volna, de aztán Mafumo visszacsúszott. Dresda volt előrébb a vége felé közeledve, de a célnál vissza vette a vezetést Botrányhős és lovasa Bóna Nikolett, és végül nekik jött ki jobban a lépés. Nagyon szoros volt a befutó, érik a győzelem Dresda lovasának, Kovács Milánnak is. Tormási Gyula mester büszkén áll lova mellett a győztesek körében.

Befutási sorrend: Botrányhős (3) – Dresda (2) – Mafumo (1)
Nem indult: Hírnév (6)

A szoros befutóban centimétereken múlott Botrányhős és Bóna Nikolett sikere. –

3. futam – Agárverseny:

Favorit győzelmet hozott a 400 méteres agárverseny, melyben hat kutya mérte össze tudását. Rally a starttól a célig az élen loholt. Nagyon jól jött mögötte Cooper, de a végére elfáradt. Végül Sindy és Joker érkeztek meg a győztes agár mögé. A nagy számban kilátogató közönség tombolt a befutóban.

Befutási sorrend: Rally (2) – Sindy (6) – Joker (5)

Csete Zsolt agara Rally, ismét begyújtotta rakétáit.

4. futam – I. Ifjú Pár Díj (Ügető):

A nap első ügető futamában Suttogó heves galoppban kezdett, Sholty Csabi pedig tragikusan indult. Sensation és Bezique Va Bene kettőse vezetett, mögöttük Titán Ville, Blitz Va Bene és Ottey Boss volt a sorrend. Titán Ville indított támadást a túlsó oldalon és felment Bezique Va Bene és Blitz Va Bene kettőse mellé. Bezique Va Bene azonban elugrotta magát és ugyanezt tette az utolsó kanyarban Sensation is. Blitz Va Bene hozta a mini mezőnyt a befutóra, az utolsó 100 méteren azonban Titán Ville erősebb volt és megnyerte a futamot. Blitz Va Bene mögé Ottey Boss érkezett harmadiknak.

A tiszteletdíjakat az esküvőjét a Kincsem Parkban megtartó ifjú pár, Kristó Katalin és Klotz Balázs adta át. Ezúton kívánunk sok boldogságot!

Befutási sorrend: Titán Ville (3) – Blitz Va Bene (5) – Ottey Boss (6)
Győztes idő: 19,7

Fazekas Imre és Titán Ville egy ifjú pártól kapta meg az első helyezettnek járó tiszteletdíjat.

5. futam – Agárverseny (sprintszám):

A jól ismert Rio és Dolores kezdtek a leggyorsabban, utóbbi végül könnyen nyerte meg a versenyt. Rio lett a második, az újonc Grafit pedig a harmadik. Bencze Béla idomár Baranyai Ádám és Tenczel Gábor vehették át a tiszteletdíjakat a futam után.

Befutási sorrend: Dolores (4) – Rio (1) – Grafit (5)

A kétéves Dolores úgy otthagyta a mezőnyt, mint eb a Szaharát. 

6. futam – Ügető Amatőrverseny Hendikep (1800 m):

Az 1800 méteres Amatőrverseny Hendikepben az utolsó másodpercekig nyílt volt a verseny. Old Shatterhand és Nebraska kezdtek gyengébben, a többieknek jól sikerült az indítás. Oscar Wilde és Kitty Magic kettőse ment el vezetni, mögöttük Mikes és Oli Sun kettőse helyezkedett, majd Nikon, Old Shatterhand, Rabatt és Nebraska volt a sorrend. A tribün előtti egyenesben az egész mezőny párosokká rendeződött, 15-20 méteren belül ügetett mindenki. A túlsó oldalon indított támadást Old Shatterhand, Oli Sun és Nebraska triója. A finisre Oscar Wilde hozta a többieket, őt támadta Old Shatterhand és Nebraska. Nagyon látványos csatát vívtak hárman a győzelemért, csak a célfotó tudott dönteni a sorrendről. Nebraska lett a nyerő Turbucz Sándor kezében, Oscar Wilde szorult a második helyre Old Shatterhand előtt.

Befutási sorrend: Nebraska (8) – Oscar Wilde (3) – Old Shatterhand (2)
Győztes idő: 20,7

Ez aztán a látványos befutó! A célfotó Nebraskát látta győztesnek.

7. futam – Péntes Esti Szupersprint Díj (Ügető):

Kisasszony és Rubino TIM párharcából előbbi került ki győztesen, köszönhetően többek között annak, hogy Rubino TIM startja nem sikerült tökéletesen. Kairo Sun és Olajfás közül is előbbi került a döntőbe, Olajfás azonban a döntőben hibázott. Lardon és Number One közül utóbbi galoppozott, így Lardon lett döntős, míg Rózsakert és Overnight csatájában Overnight bizonyult jobbnak. A döntő résztvevői tehát Kiasszony, Kairo Sun, Lardon és Overnight lettek. Overnight a start után nem sokkal hibázott, a három favorit viszont látványos csatát vívott. Lardon jeleskedett, Kisasszony és Kairo Sun a további helyezéseken osztozott.

Befutási sorrend: Lardon (5) – Kairo Sun (3) – Kisasszony (1)
Győztes idő: 07,5

Lardon szupergyorsan sprintelt az éjszakában.

A következő “Lóverseny az éjszakában” augusztus 21-én pénteken lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 21-én pénteken 18:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

2015.08.12. Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Alagi Zsokéiskola – Kovács Botond
Fotók: Major Zsolt, Dr. Kovács Gábor

Hozzászólások