Elbúcsúzott Ravel

Steffen Peters olimpiai lova nyugdíjba megy

 

A londoni olimpia volt Ravel utolsó megmérettetése. Steffen Peters sötétpej heréltje az utóbbi idők egyik legjobb díjlovának számított.

Steffen Peters jobban örült volna, ha utolsó közös szereplésük eredményesebben sikerül, de a nagydíj kűrben elért 77,268%-os teljesítményükkel csak a 17. helyen végeztek Londonban. „A bemelegítés szuperül sikerült – de a programban Ravel egyszerűen nem volt elég figyelmes. A fokozásoknál állandóan nézelődött” – számolt be Peters a kűr után.
Még az olimpia előtt megszületett a Ravel tulajdonosaival, Akiko Yamazaki-val és Jerry Yang-gal közös döntés, hogy London után nyugdíjba vonultatják a 14 éves holland tenyésztésű heréltet. „Vége, ennyi volt – és ezért is olyan elszomorító, hogy nem sikerült. Egyszerűen nem sikerült jól a kűr – és nem is így akartunk elbúcsúzni. De ha végigtekintünk Ravel pályafutásán, ez csak egy apró botlás volt. Ravel egy fantasztikus ló – talán a legjobb lova egyike, akit egy lovas kívánhat magának. Nagyon sokat adott nekünk, mindent neki köszönhetünk”.

A 14 éves Contango apaságú herélt az utolsó négy évben a világ egyik legsikeresebb díjlova volt. Ravellel Steffen Peters a 2008-as hongkongi olimpián egyéniben a negyedik helyen végzett, 2009-ben a megnyerték a világkupát és az aacheni CDIO-t. 2010-ben a kentucky-i Lovas Világjátékokon egyéniben és csapatban is bronzérmesek lettek, és kétszer is megszerezték az USEF National Grand Prix Dressage championja címet.

Steffen Peters és Ravel szereplése a World Dressage Master versenyen, 2012-ben Palm Beach-en:

2012.08.15. Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: www.pferdplus.com
Frissítve: 2023.04.28.
Fotó: Canva

Hozzászólások