A ló is olyan, hogy egy kicsit idegbeteg – mondja a Kincsem film főhőse

A mozirajongó lovasok egy része még annak örül, hogy a Lovasíjász kenterbe verte a 2016-ban bemutatott magyar filmeket, mások pedig már epekedve várják a Kincsem film bemutatóját. Várhatóan a csodakanca története köré szőtt szerelmi dráma lesz ugyanis a következő mozi, amire minden lovas jegyet vált majd. Íme az első filmkockák.

Fotó: Szabó Adrienn

Ki a kicsit nem becsüli… 

Herendi Gábor filmjéből eddig csak azok a szerencsések láthattak részleteket, akik 2015 decemberében jól választottak a moziban. Akkoriban ugyanis egy másfél perces előzetest vetítettek a Kincsemből több film előtt, de az internetre azóta sem került fel a videó.

Till Attila kulturális magazinműsorában azonban napvilágra került belőle négy rövid részlet, köszönhetően annak, hogy a Kincsem női főszereplője, Petrik Andrea volt a műsor egyik vendége.

A Kincsem az amerikai szuperprodukciókkal is felveszi majd a versenyt

A legmodernebb technikával, rengeteg statiszta és kaszkadőrök bevonásával készülő film forgatásának fő helyszíne a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély, az alagi lóversenypálya, valamint a bécsi Prater eredeti formájában megőrzött lóversenypályája volt, amely az egykori események tényleges helyszíne volt. Hutlassa Tamás producer ígérete szerint a lóversenyek lesznek a film leglátványosabb részei.

A tét nem kicsi, hiszen a film készítői azt a célt tűztek ki maguk elé, hogy a Kincsem képes legyen felvenni a kesztyűt a legnevesebb amerikai filmekkel is. Ráadásul a Magyar Nemzeti Filmalap korábban még soha nem látott összeggel, több mint 2 milliárd forinttal támogatta a produkciót. Herendi Gábor rendező élete legnagyobb munkájának tartja a filmet, Hutlassa Tamás producer pedig jelentős mérföldkőnek szánja a hazai filmiparban a Kincsemet.

Mivel azonban a csodakancáról nehéz újat mondani, ezért a film nagyrészt kitalált történet valós szereplőkkel. Az események középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll, az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveiben játszódó történet mozgatórugója pedig a szerelem. A filmben az öntörvényű Blaskovich és Klára, Otto von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos kapcsolata, valamint Kincsem pályafutása elevenedik meg.

A készítők a Kincsemet közönségfilmnek szánják, és kalandos-balhés-akciós-szerelmi történetet ígérnek.

MTI fotó: Kallos Bea

A készítők alapvetően decemberre tervezik a Kincsem bemutatóját, de az sem kizárt, hogy a premier átcsúszik 2017-re.

2016.06.07. Forrás: Origo
Frissítve: 2022.07.26.
Illusztráció: Canva

Hozzászólások