Díjugratók Hévízen

Díjugratók Hévízen

 

A neves fürdővárosban már évek óta beszédtéma, hogy lovasszakosztályt hoznak létre. Most realizálódott, sőt, szombaton és vasárnap már nagyszabású díjugrató versenyt is rendeznek.

A szakosztály a Hévíz SK keretein belül működik. Több hozzáértő szakember is segíti a zökkenőmentes megalakulást. A helyi lovasok eddig többnyire a környező klubokban szerepeltek, most többségük hazatér. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a Hévízi Lovasklub a jövőben egy erős egyesület lehet. Következetesen szeretnének felépíteni egy olyan erős szakosztályt amely a sportág népszerűsítése mellett a közönséget is jól kiszolgálná. Erre szükség is van, hiszen a helyi lakosságon túl a népes vendégsereg számára is több színes programot tudnak majd nyújtani.

Az első ilyen eseményre a hétvégén kerül sor Hévízen, a futballcsapat edzőpályáján.

Szombaton és vasárnap is 8.30-kor kezdődik a megyei nyílt díjugrató bajnoki forduló. Az előzetes nevezések alapján 78 lovas és 120 ló indulása várható. Ez rendkívül népes mezőnyt ígér. Neves vendégek is lesznek, az érdeklődők többek közt láthatják a tavalyelőtti magyar military bajnokot, az egykor pókaszepetki Egyed Lászlót, a tavalyi első helyezett egerszegi Kaizinger Balázst, valamint a díjugrató bajnok Szentirmai Ferencet.

Puszta ötös, csikósbemutató és még számos színes program várja a sportág kedvelőit a hétvégén Hévízen.

 

2007.06.01.
Forrás: Zalai Hirlap
Frissítve: 2023.03.09.
Fotó: Canva

Hozzászólások