Utánpótlás CSIO: jól vették az akadályokat a magyar lovasok

Harmadik alkalommal rendezték meg az utánpótlás korosztály CSIO versenyszámait a felújítás előtti Nemzeti Lovardában.

32 induló állt starthoz a gyermek korosztály kétfázisos nyitó versenyszámában, ahol Sara Stangelová lett az első Celicával. 13 századmásodperccel maradt le mögötte Szuhai Péter Ludwiggal, aki viszont a szürke Casimellával a harmadik helyet is megszerezte. A további helyezések is magyar lovasoknál maradtak: Erdős Jázmin, Jármy Vince és Kovács Georgina lovagolhatott be az eredményhirdetésre.

Az ifjúságiak 135 cm-es felvezető számát a pej Cezanne-nal Bagyánszky Gabriella nyerte meg, megelőzve a bolgár Ventsislav Izov – Ezop párost. A harmadik helyen ifj. Lázár Zoltán végzett Lacrima di Felicitával. Varga Ábel Lancelot hátán lett negyedik, Anna Kellnerová lovaival az ötödik és hatodik helyen végzett.

A 125 cm-es nyitó számban is magyar győzelem született, Szabó Szimonetta Attimóval nagy fölénnyel lovagolta a leggyorsabb hibátlant.

A felnőttek CSI versenyében a papírforma teljesült, Krucsó Szabolcs nyert Enriquével. A középkör és a nagykör beigazolta, hogy ez a csütörtök Márki Zoltán napja volt, hiszen 130 cm-en biztosan győzött Gavallérral, míg a legmagasabb versenyszámban a 9 éves Chacco Boyjal.

A folytatásban a magyar gyermek válogatott megismételte tavalyi és két héttel ezelőtti, ausztriai győzelmét. Ifjabb Kövy András első számú magyar csapata hibátlan teljesítménnyel, biztosan nyerte a küzdelmet, melyhez a Horze Lovasáruház ajánlotta fel a díjakat. A győztes csapat tagjai: Boros Zsuzsanna Santiagóval, a dupla hibátlant lovagló Erdős Jázmin Amazonnal, Jármy Vince Prímával és Szuhai Péter a szürke Casimellával. Második helyen a magyar kettes gárda végzett 13 hibaponttal. A csapattagok a mezőny legfiatalabb lovasa, Horváth Márkó, a végig hibátlant lovagló Markó Sándor, Odor Evelin és Kovács Georgina voltak. A 24 hibapontos Csehországé lett a harmadik hely.

Az ifjúságiaknál 12 hibaponttal Csehország vihette haza a győzelemért járó 1800 eurót. A magyar válogatott a második helyen végzett. Harmadik helyen a Reisz Panna, Csonka Zsófia, Dénesi Dalma és Szladek Máté összeállítású második magyar csapat végzett, megelőzve Szlovákiát.

A két kiegészítő versenyszámban az ifjúságiaknál Markó Rebeka győzött Formás Rubinttal, míg a felnőttek 140 cm-es hiba-idős versenyszámát Búza Krisztián nyerte a szürke Casinóval.

A nagydíjakkal záródott az utánpótlás CSIO, ahol mindkét kategóriában magyar győzelem született. A gyermekeknél címvédés történt, hiszen a 14 éves Jármy Vince Príma nevű fedezőménjével lovagolta a leggyorsabb hibátlant az összevetésben. A CWD díjáért rendezett nagydíjban Pirik Zsolt tanítványa, Boros Zsuzsanna Afroditével lett a második. Hováth Márkó szerezte meg Rádiháza Csicsergővel a harmadik helyet, őt követte a legjobb külföldiként a szlovák Sara Stangelova.

Az ifjúságiak nagydíjában ifjabb Lázár Zoltán volt az egyetlen, aki hibátlanul teljesítette a nagyon nehéz, 140 centiméter magas, 13 akadállyal megépített pályát. Második helyen a szlovák Tana Hatalova végzett, míg a harmadik helyezett a bolgár Izov Ventsislav lett. Tavalyi helyezését megismételve, hatodik helyen zárt legjobb ifjúsági lovasnőnk, Bagyánszky Gabriella a Contender apaságú Cesanne-nal.

A felnőttek CSI versenyének legeredményesebbje Márki Zoltán lett, aki megnyerte Chacco Boyjal a nagydíjat és Gavallérral a kiskör döntőjét. A legjobb külföldi címet a román Norbert Schumann érdemelte ki, aki győzött a középkör döntőjében és a nagydíjban is másodikként végzett Econan S-szel és Tenor D’ariosóval a 130 centiméteres vadászugratásban.

2014.06.23. Forrás: Díjugrató Szakág, Fotó: Canva
Frissítve: 2022.08.19.

Hozzászólások