Díjugratóink sikeresen szerepeltek a pünkösdi hétvégén

Felnőtt magyar válogatottunk Sopotban, míg utánpótlás díjugratóink Lamprechtshausenben szereztek értékes helyezéseket az ünnepi hétvégén.

Lamprechtshausen 2014

Fényes sikereket arattak a hétvégén gyermek, ifi és fiatal lovas kategóriákban magyar lovasaink. A Lamprechtshausenben 250 ló részvételével megrendezett utánpótlás CSIO-n első nap a gyermek válogatott lépett "porondra" a Nemzetek Díja versenyszámban.

Hét csapat közül az első forduló után a negyedik helyen álltak, majd a második forduló végeztével a szenzációs első helyet szerezte meg az ifj. Kövy András vezette csapat. Tagjai Erdős Jázmin, Boros Zsuzsanna, Jármy Vince és Szuhai Péter voltak. Közülük Jármy Vince a rutinos fedezőmén, Príma nyergében dupla hibátlannal járult hozzá a csapat eredményéhez, és a Nagydíjban is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ifjúsági lovas csapatunk a 140 cm-es, kétfordulós csapat versenyben csupán csak két verőhibára volt a második helytől, így az ötödik helyen zárt. A csapat tagjai Varga Ábel, Weinhardt Virág, Bagyánszky Gabriella és ifj. Lázár Zoltán voltak. Az ifik Nagydíjában legjobb magyarként Bagyánszky Gabriella 49 lovasból 1 hibaponttal az értékes ötödik helyet szerezte meg. A győztes svájci lovas, Adrienne Müller lovagolt egyedül hibátlanként.

A fiatal lovas kategóriában a 145 cm-re kiírt kétfordulós Nemzetek Díjában Svájc és Németország után a harmadik helyen zárt a magyar csapat. A lovasok Burucs Barna, Szilágyi Réka, Sopronyi Réka és Mráz Tamás voltak. A 145 cm-re kiírt fiatal lovas Nagydíjban, mutatva a pálya nehézségét is, csak két hibátlan lovaglás született, legjobb magyarként a kilencedik helyet szerezte meg a Sopronyi Réka – Randi páros.

A CSIO-k történetében először fordult elő, hogy magyar lovas póni kategóriában nagykör versenyszámot tudott nyerni. Varga Zoltán tanítványa, Ágoston Csenge Zorro Van De Vossentip nevű pónijával megnyerte a 120 cm-re kiírt versenyszámot.


Sopot CHIO 2014

Felnőtt magyar válogatottunk a sopoti Nemzetek Díjában tíz csapat közül a hetedik helyezést érte el. Az első forduló után a hatodik helyen álltak, a második forduló végeztével a hetedik helyre értek be. Horváth Balázs a hétvégén nyújtott 4 hibapontos, illetve hibátlan lovaglásai az igen nehéz pályákon, ismét a csapat legjobbjává emelték a lovast, ezzel is bizonyítva kivételes lovas tudását.

A csapat tagjai Horváth Balázs – PM Jumping Lady, Técsy Attila – Catara, Szuhai Gyula – Dr Oklund és ifj. Szabó Gábor – Timpex Cent párosok voltak. A 160 cm-re kiírt Grand Prix versenyszámban lovasaink, sajnálatos módon nem értek el helyezést. A Nagydíjat a svéd lovas Irma Karlsson nyerte Cornet 39 nyergében.

Gratulálunk minden magyar díjugratónak a szép eredményekért!

2014.06.10. Forrás: Dijugratoszakag.hu

Hozzászólások