Pünkösdi királyok: díjugratóink bevették Ausztriát

Csodálatos díjugrató győzelem született Pünkösd hétfőn Lamprechtshausenben. Vándor Zsófia és Quintus fantasztikus hibátlanokkal mindenkit maga mögé utasított a Fiatal Lovas CSIO Nagydíjban. A csapatversenyeken válogatottunk minden korosztályban remekelt.

Az imponáló stílusban ugró pej Quintus és Varga Zoltán tanítványa, Vándor Zsófia sikere kiemelkedő, hiszen Európa legjobb lovasai között sikerült ezt a győzelmet elérnie. A gyermek korosztályban Szuhai Péter Zaferáhval és Kovács Georgina Viadorral egy hibapontot alapidő túllépéssel, míg az ifjúsági korosztályban Hollé Sára Kurtanóval tudott a helyezettek közé kerülni korosztályaik Nagydíjában.

Szakadó esőben rendezték a lamprechtshauseni CSIO három korosztályának Nemzetek Díját.  A gyermekeknél a magyar csapat egyetlen egy hibaponttal maradt le a dobogóról, így a hét induló nemzetből a negyedik helyen végzett. Hevesy Barnabás tanítványa, Szuhai Péter a szürke Zaferáhval dupla hibátlant teljesített, sőt Erdős Jázmin Amazonnal a második fordulóban szintén hibapont nélkül tudott lovagolni. Harmadik lovasunk Tóth Boglárka Ars Paullal mindkét pályán egy-egy verőhibával végzett. Horváth Márkó ezúttal nem tudott hozzátenni a magyar gyermek válogatott eredményéhez.

Az ifjúságiaknálEurópa-bajnokunk, Weinhardt Virág Bognár Jen-Corral az első fordulóban hibátlanul lovagolt, ifj. Lázár Zoltán Katyusával egy hibaponttal a második fordulóban, és a rutinos Captain nyergében Reisz Panna szintén egy hibaponttal, valamint Hollé Sára Dzsangóval két-két verőhibát vétve teljesített. Csapatunk így három hibapont hátránnyal, itt is a negyedik helyezést érte el

Fiatal lovas kategóriában, a 145 cm-es Nemzetek Díjában ötödik helyen zártunk. Csapatunkban Mráz Tamás Bascoval az első fordulóban nyolc hibaponttal, a második fordulóban öt hibaponttal lovagolt, Bagyánszky Gabriella Cesanne nyergében egyetlen hibaponttal ért célba a második fordulóban. Burucs Barna Sir Winston C-vel és Vándor Zsófia Quintussal ezen a napon nem tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez.  

Az ifj. Kövy András szövetségi kapitány által vezetett magyar válogatott mindhárom korosztályban a középmezőnyben végzett a házigazda osztrák, cseh, lengyel vagy a holland válogatottak előtt.

2015.05.26. Forrás: Dijugratoszakag.hu
F
otó: illusztráció

Hozzászólások