Öttusa Eb – Kilencedik a magyar vegyes váltó

A kilencedik helyen végzett a Réti Kamilla, Tamás József páros vegyes váltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság utolsó napján.

A hétfői program a körvívással kezdődött a tíz duónak. A magyarok 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak azonban a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett, így a német kettős nem is lovagolt a pályára.

A hazai páros nem szerepelt jól a lovaglásban, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szerzett, mert előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és emellé jött még két kitörés.

Következett a bónuszvívás, melyben a magyarok az utolsó ütközetben kikaptak az ukránoktól, így nem szereztek pluszpontot.

A 2×100 méteres úszás előtt a hazai páros ötödik volt, a medencében 2:06.64 perccel a hetedik időt érte el, de összesítésben megőrizte pozícióját.

A versenynap és az egész Eb zárásaként az utolsó kombinált számra került sor, melyben a váltótagoknak egyenként két lövészettel megszakítva 3×600 métert kellett futniuk. A magyaroknak nem sikerültek a lövősorozatok, sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészetes futásban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

Győztek a britek, őket az olaszok és a franciák követték.

Eredmények:
vegyes váltó, Európa-bajnok:
—————————-
Nagy-Britannia (Kate French, Myles Pillage) 1360 pont
2. Olaszország (Alessandra Frezza, Matteo Cicinelli) 1352
3. Franciaország (Marie Oteiza, Ugo Fleurot) 1348
…9. Magyarország (Réti Kamilla, Tamás József) 1269

2022.09.19.
Kép: Canva
Forrás: MTI

Hozzászólások