Olimpiai kvótára gyűjt a magyar díjugrató

Puskás Anna Zsófia, Weinhardt Virág, ifj. Tóth László és Szász Sándor a hétvégén Somorja díjugrató pályáján gyűjtötték az érmeket. Ifj. Tóth László ráadásul az olimpiai kvóta megszerzéséhez szükséges pontjait is gyarapította.

Ifj Tóth László és Toll Forgó a 2015-ös budapesti CSIO-n

A somorjai Hippo Arénában CSI ****-t rendeztek, ahol rendkívül erős mezőny gyűlt össze. A 92.000 euró összdíjazású, 155 cm-es, kétfordulós Nagydíjban a német válogatott, David Will nyert az olimpiai helyezett holland Marc Houtzager előtt.

Ifj. Tóth László csodálatos teljesítményt ért el Istafan apaságú szürke Istijével: verőhiba nélkül teljesítette a nagydíj mindkét fordulóját, időtúllépés miatt egy hibaponttal a végelszámolásban a hetedik helyen zárt. Ezzel a nagydíj eredménnyel ifj. Tóth László a Nemzetközi Lovas Szövetség C csoportjának egyéni olimpiai kvótaszerzésében maximális pontot tudta megszerezni. 

Ifj. Tóth László a fiatal lovak versenyszámában is eredményesen versenyzett saját tenyésztésű Toll Forgó nevű lovával. 

A CSI**** derby versenyszámban Szász Sándor és Luftikus Boy villámgyors hibátlanja győzelmet ért.

A versennyel párhuzamosan CSI* -t is rendeztek, ahol számos jó eredmény és helyezés született a magyar lovasok jóvoltából. A legjobb magyar teljesítményt a 16 éves Weinhardt Virág érte el Equest Cha-Cha és Chiclana nevű lovaival, de a magyar Himnusz Puskás Anna Zsófiáért is megszólalt.

Gratulálunk a lovasoknak!

2015.09.29. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások