Magyar tenyésztésű ló, Kurszán a legjobb fiatal ló Bábolnán

A nemzetközi díjugrató versenyen szombat délután Bábolnán a 125-130 cm-es, összevetéses versenyszámmal záródott a fiatal lovak versenye. Negyven lovas mezőnyben tíz ló tudott hibátlan alappályát teljesíteni, jöhetett az összevetés.

Az első helyet, a leggyorsabb hibátlant a Deme János által tenyésztett hatéves Kurszántól láthattuk, aki tulajdonos lovasával, Hegedűs Kristóffal megnyerte a bábolnai fiatal lovak fináléját. Quadir De Roulard végzett a második helyen román lovasával, Andrea Herckkel, míg harmadik a Scuderia Sonnevend istálló Chilijével, Varga Ábel.

Hibátlan összevetéssel negyedik helyen végzett a biatorbágyi, Debreceni Elemér által tenyésztett DB GI Citsun nyergében Debreceni Fannival, míg ötödik Poker De Roulard Andrea Herckkel és hatodik Cougar Z Burucs Barnával a nyergében.

A vasárnap reggel nyolc órakor kezdődő 115 cm-es, VIP körben is gyorsabbnál gyorsabb lovaglásokat láthattunk a kétfázisos elbírálású versenyszámban. A győztes, Búza Krisztián tanítványa, Pusztai Lili lett Stakkauer nyergében, második helyen a pénteki első, kenesei Jakab Levente végzett Elzino nevű sárgájával, míg harmadik a Pasaréti Honvéd színeiben versenyző, Horváth Lili és pej lova, Ploona.

A VIP tourban negyedikként, Gál Gréta, ötödikként, Szabó Nóra, hatodikként, Károly Mandula Kinga végztek.

Komoly színvonalú versenyt hozott a középkör vasárnap délelőtti vadászugratása is. Az első húsz lovasnak komoly teljesítményt kellett mutatni, hogy ott lehessen a mezőny első felében. A győzelmet végül a 2021. év gyermek Európa-bajnoka, ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jacksonnal, aki az utolsó vonalban eggyel kevesebb vágtaugrást lovagolva haladt át a célvonalon, ami a győzelmet jelentette számára.

Második helyen a 19 éves castiliás, Sir Winston C-vel Kovács Roland mutatott be mesteri lovaglást, megelőzve a Babochay Farkas Sándor Emlékverseny második helyezett párosát, a baracskai, Krucsó Szabolcsot és hókás, pej lovát, Carusót.

A versenyszám negyedik helyezettje, legjobb hölgy lovasként Lóránt Attila tanítványa, Mécs Emma lett és lova, a nagyszerű PM Chaccera. Ötödik Burucs Barna és Conpeia, míg hatodik a versenyszám záró indulója, Técsy Attila és Jubab Van T’ Siamshof.

2022. 06. 12.
Kép: Canva
Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások