Magyar sikerekkel indult a CSIO

Magyar tenyésztésű lovak sikerével vette kezdetét az év legrangosabb nemzetközi díjugrató versenye. 

Sáringer Ferenc és Timpex Fényév

Európa egyik legismertebb lovas szakembere, Paul Schockemöhle díjáért kiírt fiatal lovak versenyszámával kezdődött meg az idei budapesti CSIO, ahova 41 lovat neveztek

A hatéves lovak 125, a hétévesek 130 cm-es magasságú pályán indultak. A hiba-idős versenyszámban a Salamon apaságú Kelta volt a leggyorsabb, aki Tóth Lászlóval fölényes győzelmet aratott. A győztestől több mint 3 másodperccel elmaradva a legjobb hétéves lóként Timpex Fényév végzett a második helyen Sáringer Ferenccel. 

Nagy Sándor és E Inception

A holland tenyésztésű E Inceptiont magyar lovas, Nagy Sándor lovagolta a harmadik helyre, őt követte a szintén holland tenyésztésű Express Szentirmai Péterrel. 

Ötödik lett a svájci Lorinon d'Aveline és és szintén svájci lovasa, Eveelyne Busmann, de a 6-7-8. hely is tartogatott még magyar sikert. Itt három holsteini tenyésztésű lovat és magyar lovasaikat ünnepelhette a közönség: Coolmant Zárug Annamáriával, Chacco-Bellát Szuhai Gyulával és PM Casellot Horváth Balázzsal.

Az ötödik budapesti CSIO-n tizenkilenc ország díjugrató csapata áll majd rajthoz vasárnapig. Ez a nagyszabású verseny azért is különleges, mert utána a Nemzeti Lovarda egy évre bezárja kapuit, és megkezdődik a létesítmény felújítása.

2016.07.14. Forrás és fotó: CSIO Budapest

Hozzászólások