Ifj. Szabó Gábor és Mráz Tamás egy verőhibával lovagolta le a linzi olimpiai minősítő nagydíjat

Az ausztriai Linzben rendezett háromcsillagos nemzetközi díjugrató verseny vasárnap délutánján megrendezett nagydíjban a résztvevő párosoknak lehetőségük volt a 2024-es párizsi olimpiára minősülési pályát teljesíteni.

A hibahatár négy hibapont vagy annál jobb teljesítményt jelentett. Hiába lovagolta le két magyar díjugrató válogatott lovasunk egy-egy verőhibával a pályákat mégsem sikerült a minősülési szint. Ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával, aki a két felvezető kvalifikációs versenyszámokba jó formát mutatott, most egy potya fával teljesítette a pályát, de épphogy túllépte az alapidőt és a szigorú szabályok szerint így hat hibapont került fel az eredményjelzőre.

A 2022-es ranglista győztes, Mráz Tamás a sárga, BN Silverrel négy hibapontos teljesítménnyel lovagolt át a célvonalon, de a stewardok által végzett kontroll vizsgálat után a páros a kizárás sorsára jutott.

A négynapos linzi versenyen a különböző versenyszámokban, Vándor Zsófia, Czékus Zoltán, ifj. Szabó Gábor és Mráz Tamás is győzelmeket és helyezéseket szerzett.

Forrás: dijugratoszakag.hu
Kép: Canva
2023.04.17.

Hozzászólások