Toplistás A Lovasíjász

Magyar kasszasiker a mozikban: A Lovasíjász megszerezte az országos nézettségi toplista tizedik helyét. Kaszás Géza filmjére a január végi bemutató óta már több mint 30.000 jegy kelt el.

A Lovasíjász egy itthon szokatlan, de Amerikában jól bevált forgalmazási stratégiát alkalmazott: az úgynevezett fokozatos terjeszkedést. Tehát először csak néhány moziban kezdték el vetíteni a filmet, majd a kereslet hatására egyre több moziban tűzték műsorra. A Lovasíjászt a múlt hét óta országszerte már 48 helyen vetítik.

Teltház az Urániában

A Lovasíjász ráadásul teltházas vetítésekkel futott, és már öt hét alatt maga mögött hagyott nézettségben számos olyan magyar filmet, melyeket egyenként több százmillió forinttal támogatott a Filmalap.

Venczel Endre, a filmet forgalmazó Anjou Lafayette vezetője az Origónak  elmondta, hogy folyamatos megkeresések érkeznek be hozzá vidéki moziktól és művelődési házaktól, hogy szeretnék vetíteni A Lovasíjász-t, és az a célja, hogy minden olyan helyre eljuttassa a filmet, ahol biztosítani tudják a technikai feltételeket a megfelelő minőségű vetítéshez.

Már áprilisra is lekötöttek közönségtalálkozókat, a mozival nem rendelkező településekre pedig mozgó mozik fogják elvinni a filmet.

2016.02.26. Forrás: Origo
Frissítve: 2022.09.11.

Hozzászólások