Horváth Balázs nyerte a Mesterek Tornája Nagydíját

A magyar bajnoki címvédő Horváth Balázs nyerte meg vasárnap a Kaposváron rendezett 26. Mesterek Tornája nemzetközi díjugratóverseny nagydíját.

A háromnapos viadal programjában összesen 18 versenyszám szerepelt, a legjobbak között csaknem 25 ezer eurót osztottak szét. A közönség hét nemzet 150 párosát láthatta a helyszínen.

Hazai győzelemmel kezdődött meg a 26. Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató viadal a kaposvári Pannon Lovas Akadémián: a helybéli Szabó Anita hibátlan lovaglással szerezte meg az első helyet az ötéves lovak pénteki versenyében, Cassy-N nyergében.

A 6-7 éves hátasokat lovaglók között a mezőhegyesi Krucsó Szabolcs bizonyult a legjobbnak Georgie’s Valentinnel. A bronz körben Szekeres Ágota (Equest-Sport LC), az ezüst körben pedig Varga Balázs (Kabóka Kft.) volt a legügyesebb és a leggyorsabb.

A legrangosabb szám, az arany kör első fordulójára 36-an neveztek, és a tavalyi győztes Tóth Lászlóé lett az első hely Isti nyergében. A Toll ’96 Kft. Lovas SK sportolója magabiztosan, több mint három másodperces előnnyel végzett az élen Marton András és a szlovák Marian Stangel előtt.

Szombaton újabb versenyszámokkal folytatódott a 26. Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny a kaposvári Pannon Lovas Akadémián.

A legrangosabb erőpróba, az arany kör középdöntőjében már 135 centis akadályok vártak az indulókra, és a 35 résztvevő páros közül az első naphoz hasonlóan a 2013-as magyar bajnoki ezüstérmes Tóth László (Toll ’96 Kft. Lovas SK) szerezte meg az első helyet Isti nevű lovával.

Az ezüst körben Márki Zoltán (Pasaréti Honvéd) győzött Gavallér nyergében, a bronz körben pedig Kotroczó Róbert (Kentaur LE) és Boni végzett az élen. Az 5 éves lovak versenyét Szabó Anita (Lovas Akadémia SC Kaposvár) nyerte Cassy N-nel, a 6-7 éves lovasok küzdelméből pedig Krucsó Szabolcs (Mezőhegyesi Ménes) és Georgie’s Valentin került ki győztesen.

Vasárnap a Turi József emlékverseny első helyéért 26-an szálltak harca, és az első fordulót hat páros teljesítette hiba nélkül a 140 centis pályán. A második fordulót mindössze ketten zárták nulla hibaponttal, és a jobb időeredmény döntött Horváth Balázs (Airvent LK) és lova, PM Jumping Lady javára a szlovák válogatott Marian Stangel és Clear Jolie előtt. A harmadik helyet nagy meglepetésre a 19 esztendős Burucs Barna (Viktor-i SE) szerezte meg Sir Winston-C nyergében, bátor, összeszedett lovaglással.

 

2014.03.18. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: MTI
Frissítve: 2023.04.03.
Fotók: Canva

Hozzászólások