Horváth Balázs nyert Kecskeméten!

Horváth Balázs nyert Kecskeméten

Az idei első szabadtéri Országos Minősítő versenyt az Airvent LC rendezte Kecskeméten. Ezen a hétvégén az időjárás jóval kegyesebb volt a versenyzőkhöz, mint egy héttel ez előtt a Tattersallban.

Már hagyományosnak mondható, hogy minden díjugrató versenyen nagyon sok a résztvevő, az idei első Országos Minősítő Versenyre is nagyon sokan neveztek. Igaz, ezen már nem is lepődik meg az ember!

Vajon, mi a titka annak, hogy a díjugratók mezőnye folyamatosan gyarapodik, erősödik? Erre még a szakág elnöke Szotyori Nagy Kristóf sem tudott pontos választ adni. De legyünk őszinték, a jó dolgokat nem is kell meg magyarázni. Azt gondolom egyébként, hogy az elnökség profi munkája nélkül itt sem lenne fejlődés.

Nézzük, milyen eredmények születtek a három nap alatt:

Pénteki versenynap

Pénteken az 5 éves lovak minősítő versenyét (110 cm) Jován Richárd nyerte Citadella nyergében. Kovács Henri lett a második, a harmadik helyen szintén Jován Richárd végzett másik lovával, Corneliusal. Az A/1 nyitott versenyszámban (125 cm) Kovács Henri bizonyult a legjobbnak Bajnok Koxi De Bognár nevű lovával, második Wingrave James, a harmadik Szász Attila lett. A/2* ben (130 cm) Tóth László Dórival győzött, Petheő Ákos és Técsy Attila előtt.

Szombati versenynap

Szombaton A/1vsz. (125cm) Bandi Zsanett bizonyult a legjobbnak Hajnal nyergében, második Szász Attila lett, Vindeczker Barbaráé lett a harmadik hely. A/2* vsz. (130 cm) szombati győztese, Wingrave James lett Agropoint Carta nevű lovával, Petheő Ákos ismét a második helyen végzett, Burucs Barna lett a harmadik. A 140cm-en megrendezett A/3* vsz. Tóth László Mira nevű lovával nyert, második és harmadik helyen Jován Richárd végzett, Zeusszal és Vajkkal.

Vasárnapi versenynap

Vasárnap A/2**(135 cm) Tóth László Dóri nyergében újra győzött, Szász Attila a második, Varga Balázs pedig a harmadik helyezett lett. A legnagyobb A/3** versenyszámban (145 cm)  a hazaiak kétszeres felnőtt egyéni magyar bajnoka, Horváth Balázs (Airvent LC) nyerte PM Jackpottal. A győztes lovat, PM Jackpot-ot a Pataki Ménes tenyésztette. A 2003-ban született pej herélt apja Jaguar Mail, anyja pedig Levina. PM Jackpot március 15-én a Tattersallban rendezett Fedeles Döntőn második helyet szerzett, lovasa akkor is Horváth Balázs volt.

A következő Országos Minősítő Versenyt április 22-24-én, Kisbábolnán rendezik. Fiatal lovasaink pedig Olaszországban, Arozzóban versenyeznek húsvét hétvégéjén.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.04.19.)
Kép: Canva
Frissítve: 2023.06.02.

Hozzászólások