Hirling életműdíjat kapott Tuska Pál

Január 17-én Kiskunhalas adott otthont a Díjugrató Szakág közgyűlésének, ahol az elmúlt évet értékelte és a jövőt vázolta fel az ország minden részéből a városba érkezett félszáz lovas egyesület számára a szakági vezetés. A közgyűlést lovasbál követte este a Sóstó Csárdában, amelyet Szotyori Nagy Kristóf, a díjugrató szakág elnöke nyitott meg a 250 fős vendégsereg számára.

A rendezvényen elismerések átadására is sor került, ahol több kiskunhalasi érintettnek tapsolhatott a báli közönség. A Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség a legjobb 2014-es eredményt elért megyei lovasokat ismert el. Részükre Ladányi-Kovács Zoltán, a megyei szövetség elnöke, Pataki-Csete Dorottya elnökségi tag és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke adták át díjakat.

Megyei díjazottak a díjugratóknál:

  • Horváth Balázs (Airvent LK), a Fiat díjugrató magyar bajnoki címért.
  • Hugyecz Mariann (Hetényegyházi Hullám SE) a Fiat díjugrató magyar bajnoki 3. helyért.
  • Horváth Balázs, Marton András, Babó Szilvia és Füzér Gábor az országos bajnoki csapat első helyezésért.
  • Hugyecz Mariann, Heibl Ágnes és Pető Ákos az országos bajnoki csapat harmadik helyezésért.

Megyei díjazottak a fogathajtó szakágban:

  • Gáspár Szilvia és Gáspár Zoltán az egyes fogat „A” kategóriás csapat első helyért.
  • Tapodi Richárd a „B” kategóriás kettes fogathajtó egyéni OB első helyezéséért.
  • Balázsevics Imre, Varga János és Viszus Szabolcs a „C” kategóriás kettes fogathajtó OB csapatbajnoki címért.

A megye legeredményesebb lovas egyesülete címért járó elismerést az Airvent Lovas Klub vezetője, Pataki Mihály vette át.

Bandériumért érdemérmet vehetett Fülöp Róbert polgármestertől és Waclawczyk Dariusztól, a Kiskunhalasi Lovas Bandérium parancsnoktól Ács Attila huszár és Takács József, a Sóstó Csárda ügyvezetője.

Óriási meglepetést és tetszést aratott a Hirling József életműdíj, amelyet a legendás lovasiskola parancsnok, a Határőr Dózsa SE alapítója, örökös és tiszteletbeli elnöke hozott létre. Az első alkalommal kiadásra került lófej bronzplasztikát maga a díj alapítója, a 87. születésnapját ünneplő Hirling József nyugállományú határőr ezredes nyújtotta át egykori beosztott belovaglójának, tanítványának, a háromszoros military OB győztes, olimpikon Tuska Pálnak. Az átadás pillanataiban mindkettőjük könnyei kibuggyantak, a közönség szeretetét kifejező óriási vastaps közepette.

Az első alkalommal odaítélt díjat maga az alapító, a 87 éves Hirling József nyújtotta át Tuska Pálnak

A bálon a díjazottak és a vendégsereg tiszteletére pezsgős koccintásra került sor, amelynek köszöntőjét Bányai Gábor, a térség megválasztott országgyűlési képviselője mondta. A rendezvény vacsorával és zenés táncos mulatsággal folytatódott. Az eseményről a Halas Televízió hétfői híradójában és a keddi sporthíradójában látható további összefoglaló.

Szöveg: Kovács Iván, Halasmedia.hu
Fotók: Hajdu Krisztina
Frissítve: 2022.02.08.

Hozzászólások