Hajdú-Bihar megyei díjugrató döntő – 2021.09.24.

A Debreceni LHSE szervezésében Hortobágyon került megrendezésre a díjugratók Hajdú-Bihar megyei döntője, a lovasoknak a rendkívül szeles időjárás sem jelentett kihívást.

A versenyre 129 nevezés érkezett. A napot egy felkészítő versenyszám nyitotta, majd megkezdődött a bajnokságért vívott harc.

A 100 cm kezdő lovas megyei bajnok idén Almássy Gréta Nikolett lett Kurazh nevű lovával, második lett Mihalkó Gerda Lagretta HB-vel, harmadikként Oláh Mira Karina álhatott fel a dobogóra, Tailormade Carembar Blue-t lovagolta.

Az ugyan csak 100 cm-re kiírt kezdő ló kategóriában Bandi Zsanett és Líra végeztek az első helyen, mögöttük Galbicsek Rita Timpex Kolóniával lett második, tőlük csak másfél másodperccel lemaradva szerezte meg a harmadik helyet Munkácsi Katalin Lénával.

A 110 cm-es ifjúsági versenyszámban Szelke Borbála tudott győzni Tilia De Ganad nevű lovával, míg második helyen Gulyás Dominik és Ameko Cupido végeztek. A harmadik helyen Borsi Tilla Panna és Senilla végeztek.

Hajdú-Bihar megyei díjugrató döntő - 2021.09.24. - Szelke Borbála
Szelke Borbála

Az amatőrök versenyszámában, 110 cm-en Dombi Gréta és Willian De Ganad lettek megyei bajnokok, második helyen Dr. Tardi Alíz Rádiháza Caruso nyergében, míg harmadikként Borzáné Sári Enikő és Jangce végeztek.

Dombi Gréta

A bajnokságon kiírt legnagyobb versenyszám zárta a versenyt, 125 cm-en a felnőttek mérettethették meg magukat. Az első helyet Szigeti Eliza szerezte meg Contact Du Rouet-vel, szoros versenyben mögötte Szladek Máté és Liliom lettek másodikok, valamint Vince Imre lovagolt a harmadik helyre Conto nevű lovával.

Szigeti Eliza

A versenyszámok végeztével a csapatbajnokság eredményhirdetésére került sor:

Első hely: Porszem Lovas Egyesület csapata (csapattagok: Sass Laura, Fórizs Dorina, Kunkli Ferenc, Szigeti Eliza, csapatvezető: Nagy Kitti)

Második hely: Debreceni LHSE csapata (csapattagok: Szladek Máté, Szladek Szonja, Borzáné Sári Enikő, csapatvezető: Szladek Róbert)

Harmadik hely: Equinor LSE csapata (csapattagok: Székely Laura, Mátyás Andrea, Földi Luca, Sallai Nóra, csapatvezető: Badár Ferenc)

Gratulálunk!

Eredmények itt megtekinthetők.

2021. 09. 29.

Nagy Dóra
Lovasok.hu
Fotó: Nagy Dóra, Canva
Frissítve: 2022.08.18.

Hozzászólások