Grand Prix 3. forduló – Airvent Kecskemét 08.26. – 08.29

Izgalmas és nagyszabású esemény helyszínéül szolgált a kecskeméti Airvent lovarda, ugyanis múlt héten (08.26 – 08.29.) itt tartották meg a Grand Prix III. fordulóját. A négynapos verseny nagy érdeklődésnek örvendett, hiszen 164 lovas nevezett összesen 321 lóval.

A verseny első napjáról már korábban írtunk részletesen.

A második (pénteki) és a harmadik (szombati) napon többnyire kvalifikációs számok zajlottak, ahol a versenyzők mindent elkövettek azért, hogy bejussanak a vasárnapi döntőkbe. 

A szombati  5 és 6 éves lovak fináléjában a következő eredmények születtek.

5 éves lovak 115 cm-en:

Első helyezett: Kovács Roland – Katerina PSZ

Második helyezett: Kiss Lizanna – For Lexcis Z

Harmadik helyezett: Kovács Henri – Roxette

 

6 éves lovak 125 cm-en:

Első helyezett: ifj. Szabó Gábor – H-Secret By Boris

Második helyezett: ifj. Máté István – Chacco Flower SZ

Harmadik helyezett: Füzér Gábor – Baluna Blue PS

 

Vasárnap a Grand Prix III. fordulójának utolsó napján, a döntő számok nagy megmérettetést jelentettek a versenyzőknek.

 

Először az amatőr lovasok mérték össze tudásukat, melyben az első helyért járó díjat Németh Viktória szerezte meg Rádiháza Görögtánc nevű lovával. Őt követte Bohák-Debreczeni Éva és Cortez, majd Reisz Fanni és Caryna.

A képen Németh Viktória és Rádiháza Görögtánc:

 

A gyermek GP résztvevői között is nagy verseny zajlott, melyen aranyérmet  szerzett  Fábián Johanna Katinkával, ezüstöt Kiss Maja Quipara Z-vel, és bronzérmes lett Tavaszi Eszter és Audrey Pins.

A képen Fábián Johanna és Katinka:

Az U25 döntőjében 140 cm-es magasságon mindössze hárman jutottak tovább az összevetésbe, ahol a következő sorrend született: Ifj. Szuhai Gyula nyerte meg a számot Perthy Jacksonnal, második lett Kovács Roland és Sir Winston-C, a harmadik helyen  Debreceni Fanni és DB Variette végzett.

A képen ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson:

 

A felnőtt nagydíj döntőjében 29 lovas mérettette meg magát, akik közül mindösszesen hárman tudtak hibátlan pályát lovagolni 150 centiméteren, és így bekerülni az összevetésbe. Az összevető pályát csupán ifj. Szabó Gábor teljesítette hiba nélkül, ezért ő nyerte meg a felnőtt nagydíjat Valentina By Boris nevű lovával. A másik két lovas egy-egy verőhibát vétett az összevetésben, köztük az idő döntött, így lett Dömse Tamás Conquistador nyergében második, a kecskeméti Hugyecz Mariann és Chacco-Boy pedig harmadik helyezett.

A képen ifj. Szabó Gábor és Valentina By Boris:

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és további sikereket kívánunk!

 

2021.08.31.
Csiló Alexandra
Lovasok.hu
Fotó: Csiló Alexandra, Canva
Frissítve: 2022.08.18.

Hozzászólások