Egy századmásodperc döntött a Nagydíjban

Az év első nemzetközi díjugrató megmérettetése, a 29. alkalommal megrendezett Gróf Széchenyi István Emlékverseny zajlott a hétvégén a Nemzeti Lovardában. A Nagydíjban 145 centiméteres akadályokon 30.000 euróért versengtek a lovasok.

Karádi László nemzetközi pályaépítő 145 cm-es alappályáját hatan tudták hiba nélkül teljesíteni. A hét akadályból álló összevetésben a szlovák Marian Stangel Badarcóval mindent egy lapra feltéve lovagolt és 40,63 másodperc alatt ért célba.

Utána következett Varga Balázs saját tenyésztésű kancájával, Jloval, aki szintén megtett mindent a győzelemért, de végül 40,64 másodpercnél vágtattak át a célon. Ez az egy századmásodpercnyi különbség a második helyet jelentette a kabókapusztai lovasnak.

Ifj. Tóth László és Toll Forgó a 2015-ös budapesti CSIO-n

A dobogó harmadik fokát ifjúsági válogatottunk, ifj. Lázár Zoltán szerezte meg Lacrima Di Felicitával, negyedik Horváth Balázs PM Dianával, ötödik Európa-bajnokunk, Weinhardt Virág Chiclanával.

Az U25 kategória döntőjének összevetésébe tizennégyen jutottak be. A győzelmet Sopronyi Réka szerezte meg Donalddal, megelőzve klubtársát, a csütörtöki győztes Szilágyi Rékát Médea Of Brightnessel. A harmadik helyen Baileys nyergében Budai Virág végzett.

A középkör döntőjében látványos összevetés után győzött ifj. Tóth László Toll Forgóval, míg a második helyet a 15 éves Tóth Boglárka szerezte meg Claudiussal. Harmadik lett Réti Dávid tanítványa, a szintén ifjúsági válogatott Ódor Evelin Babett nyergében.

A kiskör döntője igazi születésnapi ajándékot hozott Busi Sándornak, aki a hatodik ikszet egy győzelmet érő, villámgyors hibátlannal koronázta meg.

A gyermek kategória győztese Hóman Gréta lett a rutinos Kalanddal, megelőzve Janik Annát és Alasztics Alizt.

A fiatal lovak döntőjének összevetésében utolsó startolóként Szentirmai Péter nyert a Borislav Borislav által tenyésztett Concordia HB nyergében, megelőzve a Lewitzi Ménesben tenyésztett sárga Jason Stathamet Técsy Attilával, és az Emerald apaságú Kyrát Kovács Henrivel.

2016.06.20. Forrás: Díjugrató Szakág 
Frissítve: 2022.08.11.
Fotók: Hajdú Krisztina

Hozzászólások