Duplázott Horváth Balázs és PM Jumping Lady

Horváth Balázs és PM Jumping Lady nyerték a Díjugrató Szakág Grand Prix sorozatának kecskeméti fordulóját, megelőzve a tavalyi CSIO Nagydíj győztes párosát, ifj. Szabó Gábort és Timpex Centet.

150 centiméteres magasságon versengtek a lovasok Kecskeméten. 20 nevezés érkezett az egyszeri összevetéses versenyre. Az Erdélyi Magdolna által épített pályát négy versenyző teljesítette hibátlanul: Horváth Balázs – PM Jumping Lady, ifj. Szabó Gábor Timpex Cent, Horváth Balázs – PM Balougraf és Babó Szilvia – PM Focus. 

Horváth Balázs és PM Jumping Lady a 2014-es budapesti CSIO-n. Fotó: csiobudapest.hu

Az összevetésben Balázs és Jumping Lady nem hibáztak, megismételték tavalyi sikerüket, gyors, pontos lovaglással megnyerték a versenyszámot. Második helyen ifj. Szabó Gábor és Timpex Cent végeztek, a harmadik helyen Horváth Balázs másik lovával, PM Balougraffal 45,38 másodperces idővel zárt. 

http://www.lovasok.hu/index.php?i=87551 Fotó: csiobudapest.hu

"A pálya magasságra és színvonalra is tökéletesen megfelelt egy Grand Prix feltételeinek. Nem volt hiány tapasztalt, rutinos lovakból, a mezőny kétharmada 2 fán belül volt. Az összevetés a négy résztvevővel izgalmasra sikerült. Nem volt könnyű küzdelem egy CSIO Nagydíj győztes párossal összevetni. Nagyon örültem, hogy fiatal lovam, PM Balougraf az első ilyen szintű versenyén bejutott az összevetésbe, és azt is hibátlanul tudta teljesíteni. Számunkra külön öröm, hogy a hat helyezettből 4 a mi csapatunk tagja volt egy erős mezőnyben" – mondta Horváth Balázs a verseny után.

Erdélyi Magdolna nemzetközi III. szintű pályaépítő összegzése a versenyről: "Az eredeti nevezések alapján 17 induló jelezte indulási szándékát a Grand Prixben. A hétvégén igyekeztem úgy felépíteni a Nagydíjat megelőző A/2 és A/3 versenyszámokat, hogy a lovak a lehető legjobb állapotban és legjobban felkészítve vághassanak neki ennek a rangos megmérettetésnek. Talán ennek is köszönhető, hogy végül 20 versenyző indult. A Nagydíj a kiírásnak megfelelő méretű, gondolkodást igénylő feladatokból állt. A statisztika nagyon jó, hiszen 4 hibátlan lovaglás mellett együtt maradt a mezőny és sikerült úgy szelektálni, hogy nem csak a válogatott lovak tudták teljesíteni a feladatot. Összességében elégedett vagyok a teljesítményekkel, az egész hétvégén jól ugrottak a lovak, és elenyésző számú kizárás történt."

2015.06.29. Forrás: Airvent Lovas Club – Pataki Ménes

Hozzászólások