Díjugratók majálisa Kiskunhalason

Nem akármilyen programmal múlatták a hosszú hétvégét a díjugratók: Országos Díjugrató Minősítő Verseny és Grand Prix várta őket Kiskunhalason. 

Képünk illusztráció – forrás: Pixabay

A Grand Prix sorozat Kiskunhalason kezdődött öt éve, és ezúttal visszatért Bács-Kiskun megyei szülővárosába.

Fiatalok Nagydíja

Karádi László nemzetközi pályaépítő 125 cm-es alappályáját a gyermek korosztály számára kiírt Grand Prix-ben hét lovas tudta hibátlanul teljesíteni. Az összevetés Hóman Gréta sikerét hozta, aki közel négy másodperces előnnyel győzött Kaland nyergében. A második helyen Pataki Anna Dorottya zárt Hannibállal, a harmadik helyet Sólyom Bori Luca szerezte meg Agropoint Contaro nevű lovával. 

Az U25-ös korosztály számára kiírt 140 cm-es Grand Prix 350.000 Ft-os pénzdíjáért huszonkilencen álltak starthoz, közülük hat lovasnak sikerült tizenhárom számozott akadályból álló alappályát hiba nélkül megugrani. Az összevetésben leggyorsabb Török Sándor volt Bognár Tingli Tanglival. Második lett Tóth Boglárka a nagyszerűen ugró Claudiusszal, megelőzve Jármy Vincét és Prímát. 

Heuréka, Kövy András 

Idén 24 páros kvalifikálódott a 150 cm-es Nagydíjra, de Karádi László nemzetközi pályaépítő tizenhárom ugrásból álló nehéz pályáját csak egyetlen egy lovas tudta hibátlanul lovagolni: Kövy András sárga kancájával, Heurékával.

A másfél millió forint összdíjazású Grand Prix további helyein a négy hibapontos lovasok az időeredmény alapján osztozkodtak. Kovács Henri Kyara Van Het Netehof D nyergében másodikként végzett, harmadik lett Jován Richárd Rochéval, Weinhardt Virág pedig Equest Cha-Chával negyedikként zárt. 

Mezőhegyesi lovasé lett Kiskunhalas Nagydíja

A Kiskunhalas Város nagydíjáért folyó kitartásos magasugratás gyorsan eldőlt. A nevezését leadó négy lovas közül az első három verő hibát ejtett a felvezető akadályokon, így az utolsóként startoló Szász Attilának csak arra kell figyelnie, hogy ne ejtsen verőhibát és átjusson a 156 cm magas kőfalon. Mondhatni simán vette az akadályt Zelda nevű lovával a mezőhegyesi lovas. 

2017.05.02. Forrás: Díjugrató Szakág, Halasmédia

Hozzászólások