Díjugrató körkép: Budapesttől Ebreichsdorfig

Volt, aki a Tattersallban ugratott és volt, aki átugrott Ausztriába – két fontos versenyhelyszín várta a hétvégén a magyar díjugratókat. A Nemzeti Lovardában az országos minősítő versenyszámai zajlottak, míg Ebreichsdorfban nemzetközi mezőny gyűlt össze.

Ifj. Lázár Zoltán és Lacrima Di Felicita egy korábbi versenyükön

Reggeltől estig díjugratás a Tattersallban

Négy napon keresztül zajlottak az országos díjugrató minősítő versenyszámai a Nemzeti Lovardában. 

A vasárnap esti legmagasabb, 140 cm-es A/3* versenyszámban négy lovas teljesítette hiba nélkül a Karádi László által épített alappályát. A győzelmet egy erre a versenyre először összeálló páros szerezte meg: Burucs Borbála Agropoint Casino nyergében. Második lett az egy héttel ezelőtti gombai helyezését megismételve Reischl Márton Latinoval, míg a harmadik helyet Mráz Tamás szerezte meg Bascoval.

Szép eredmények Ausztriában

Ezúttal nem volt magyar lovas az ebreichsdorfi CSI** Nagydíjának összevetésében. A 145 cm-es pályán 4-4 hibaponttal zárt Varga Balázs Lottival és Czékus Zoltán Elianával, ami értékes helyezéseket jelentett.

Varga Balázs saját tenyésztésű Lottijával a szombati nagykörben volt második, míg a Czékus Zoltán Elianával a negyedik, a középkörben pedig Kronosszal lett második.

A 130 cm-es versenyszámban Szász Sándor Schimmelchen nevű lovával a harmadik, míg Pumával az ötödik helyezést szerezte meg. 

A korábban Ebreichsdorfban Nagydíjat nyerő ifj. Lázár Zoltán ezúttal a középkör döntőjében jeleskedett, ahol Jotterrel a harmadik helyet szerezte meg, majd a pénteki nagykör versenyszámban első számú lovával, Lacrima Di Felicitával volt ötödik. 

A kiskör döntőt magyar lovas nyerte: Zárug Annamária Titániával és a fiatal lovak vasárnapi döntőjében PM Diana negyedik helyezésével a legjobb magyar teljesítményt nyújtotta. 

A gyermek korosztály versenyszámában Horváth Gábor tanítványa, Alasztics Alíz Charneval és Szikhát nevű lovaival két győzelmet is besöpört.

2015.11.23. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások