Újra Alasztics Aliz a fiatal lovasok országos bajnoka

közönség és a versenybíróság hét lovast várt a pályára a FIAT Díjugrató Országos Bajnokságon a fiatal lovasok 140-145 centiméteres magasságon megrendezett döntőjében.

A külföldről nemrégiben hazatért Alasztics Aliz Messloubeta (ELIT Lovas Klub SE) nyergében hibátlanul teljesítette az első, és egy verőhibával a második fordulót, de előnye még így is több, mint két verőhibányi volt a második helyezetthez képest, így egy újabb országos bajnoki címmel gazdagította sikereinek sorát. Alasztics Aliz gyermek, ifi és fiatal lovas korosztályban is felállhatott már az OB dobogójának legfelső fokára, rendkívül ritka, hogy egy lovas egyéniben ilyen eredményes legyen.

Második a kiskunhalasi Füzér Zsófi és Chiara, a lovas edzője édesapja, Füzér Gábor. A harmadik helyet ifj. Antal Péter szerezte meg Choral Symphony nevű lovával (Antal Tanya LSC), a páros sikeres szereplését itt is az édesapa, Antal Péter segítette edzőként.

A további helyezések: Osztovits Péter – Conbalgran PS (Ludovika Sportegyesület), Lukács Loren – Edward Z (Diósgyőri VTK), Kisgergely Kata Csenge – Bizar VDL (Diósgyőri VTK), Csibi Zsófia – Voodoo Fire (Ludovika Sportegyesület).

A lovasoknak és edzőiknek Dallos Gyula miniszteri biztos, Rémi Gábor, a Fiat Automobil Kft. képviselője, Juhász Tibor, a versenybíróság elnöke, valamint Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke gratulált. A döntő összdíjazása 600 ezer forint volt.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.09.26.

Hozzászólások