Mráz Tamás (Prosper LK) győzelme a Hagyományos Magyar Fajták Kupáján

Mráz Tamás (Prosper LK) győzelme
a Hagyományos Magyar Fajták Kupáján


November első hétvégéjén, Székesfehérváron a Kunos Lovardában elindult a díjugratók fedeles minősítő versenysorozata.

A minősítő versenyek mellett a Hagyományos Magyar Fajták Kupájának a második fordulója is megrendezésre került Fehérváron, amely Mráz Tamás sikerét hozta, aki két lovával is nagyszerűen szerepelt. A győzelmet Mimi nevű (Maxim XIII-9-Maxim Méry) 1997 születésű pej kancával szerezte meg. A második hely Orbán Bernadetté lett, Szezám (Széplak VII-54-DunureVII Boglárka) nyergében. A dobogó harmadik fokára szintén Mráz Tamás állhatott fel Maxim Mokkával (Maxim XI-4-Milon).

A  minősítő versenyszámok főszereplői válogatott és magyar bajnok lovasok voltak. Az első napon a háromszoros felnőtt magyar bajnok Szász Attila volt a legeredményesebb. A/1 nyitottban és A/2* felnőtt lovasok versenyében sem talált legyőzőre Love Of Prinzi nevű lovával.

A 6 éves lovak versenyében Cser Attila kétszer is nyerni tudott Contarával, Horváth Balázs pedig az 5 éves lovak versenyébe tudott győzni PM Balougraf nyergében.

Jól szerepelt még az idei felnőtt magyar bajnok Técsy Attila is, aki az A/1 nyitott versenyszámot nyerte meg Alfie lovával.

A következő Fedeles Minősítő versenyt Kecskeméten, az Airvent LC rendezi 2011. november 12-13 között.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu
2011.11.08.
Frissítve: 2023.01.26.
Fotó: Canva

Hozzászólások