Ifj. Lázár Zoltán Lacrina di Felicita-val az ifjúsági bajnok

Ifj. Lázár Zoltán Lacrina di Felicita-val az ifjúsági bajnok

Vasárnap 10 órakor kezdődött az ifjúsági lovasok döntője a Tattersall-ban, a 2013. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon. Tizennégy nevező került a kétfordulós startlistára, az akadálymagasság 135 cm-es, míg a szélessége 150 cm-es volt, mindebből 10-et helyzetek el a pályaépítők.

A versenyzők az elmúlt napok eredményeinek megfelelően fordított sorrendben startoltak, az-az a végére az esélyesek szálltak nyeregbe.

Ifj. Lázár Zoltán a középdöntőben két lovával is remekelt (1.-2. hely), végül Lacrima Di Felicita mellett döntött, ami a nyerő húzás lett, mert nagyon szép stílusban, egyenletes iramban, tisztán vették az akadályokat. A szintén jó formát mutató Burucs Barnának volt esélye vele szemben, Sir Winston-C-vel, azonban egy verőhibát ejtett a páros, így az ifjúsági magyar bajnoki cím 2013-ban ifj. Lázár Zoltáné lett.

A Lázár Lovas Park újdonsült magyar bajnoka ezt nyilatkozta. „Nagyon jó döntés volt Lacrina mellett voksolnunk. Bár másik lovam Brody is jó formában versenyzett és összeszokottabb páros vagyunk, de Lacrina is koncentrált, remek versenyzést mutatott eddig. Jól mentünk. A pálya ugyan technikásra épült, de nem okozott nehézséget, tisztán, haladósan mentünk. Nagy öröm a Nemzeti Lovardában magyar bajnoki címet nyerni. Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy bajnok lehessek!”

Eredmények:

1. ifj. Lázár Zoltán LACRIMA DI FELICITA, Lázár Lovaspark SE, 110,60, összhiba: 8

2. Burucs Barna, SIR WINSTON-C, Viktor-i Sportegyesület, 109,17, összhiba:12

3. Vándor Zsófia QUINTUS Varga Ménes GYLE, 113,12, összhiba: 16

Kovács Iván
2013.09.09.
Kép: Canva
Frissítve: 2023.07.27.

Hozzászólások