Dömse Tamás győzött 145 centiméteren

A szombati nap egy GP kvalifikációs versenyszámmal vette kezdetét, az ifjúsági és gyermek korosztály lovasai számára 120 centiméteres magasságon.

A 14 indulót számláló mezőnyből tíz párosnak sikerült teljesítenie a pályát. A leggyorsabb hibátlant a Mezőhegyesi Ménes KH színeit képviselő Villás Lilitől és pej heréltjétől, T.B.Á. Cantonától láthatta a közönség. Második Vigh Larissza és Lucio Vero (Vighhorsesse), harmadik Csizmadia Csenge és Chavoltus (Prosper LK).

A soron következő 120 centiméteres Amatőr GP Kvalifikációban Czakó Rebeka Tímea és Charlie Firpo (D-TEAM SE) kényelmes négy másodperces előnnyel hagytak faképnél a mezőnyt. Második Tóth Boglárka és Chaccobo, harmadik Dombi Gréta és Willian De Ganad.

38 induló lovagolt a pályára a 125 centiméteres nyitott versenyszámban. Itt Bérczy Annának és Vicora Star PS-nek (ELIT Lovas Klub SE) sikerült a leggyorsabb hibátlan, őt a Faluhelyi Ádám – Vivalisco Blue PS és Zárug Gyula – Norton párosok követték.

A hétvégén utoljára álltak rajthoz az öt- és a hatéves lovak. A fiatalabb korosztály számára 115 centiméteres magasságra kiírt Grand Prix-ben Cascaya SJ-nek szólt a taps (származás: Congress × Escudo I, tulajdonos: Cranchi Kft.) Búza Krisztián lovaglásában.

Dr. Pusztai Zsuzsanna pej ménje, Neorado T Eszes Ferenccel a nyeregben a második helyen búcsúztatta a hétvégét. Harmadik a szintén Búza Krisztián által lovagolt Apollon (származás: Diamant de Semilly × Clinton, tulajdonos: Cranchi Kft.).

A további helyezettek: Zárug Gyula – Ameko Vitalij, Füzér Gábor – Million Blue, Krucsó Szabolcs – K2, ifj. Néveri Imre László – Kannan Star N, Kovács Henri – Talisman, Szép Krisztián – Timpex Onedin.

Szintén kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta a hatéves lovakat a Grand Prix-ben, de 125 centiméteres magasságon. A győzelmet Alasztics Aliz szerezte meg Message Me PSZ nevű kancájával (származás: Messenger × Carthago, tenyésztő: Gestüt Lewitz).

Második a Fabiancsics Horses SE fedezőménje, Diasandro Blue (származás: Diaron × Chacco-Blue, tenyésztő: Gestüt Lewitz) Faluhelyi Ádámmal. A Darvai Csenge Sára által bemutatott Quintessa (Quibery × Cascadello I) a harmadik helyen zárta a Grand Prix-t.

Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Krucsó Szabolcs – I’m Special “F”, Faluhelyi Ádám – Congran PS, Jakab Levente – TM Kannan’s King, Kovács Henri – Ameko Kannandale, ifj. Szabó Gábor – Genius Conference.

A nap legnépesebb mezőnye 38 párossal a 135 centiméteres Nyitott Versenyszám és Moody Mares U25 GP Kvalifikációban gyűlt össze. Kovács Henri és Tambourino ezen a magasságon is behúzott magának egy győzelmet, a dobogó másik két helyét a Zárug Gyula – Confidence és Zárug Annamária – Firefly párosok hódították meg.

A napot a 145 centiméteres Inter Horse Truck GP Kvalifikáció zárta 35 indulóval. A győzelmet a huszonnegyedikként induló Dömse Tamás szerezte meg Conquistador nyergében, majd Kovács Roland – Chachacha 2 és Zárug Gyula – Cold Blue Boy a dobogós sorrend. A lovasoknak Bálint Gábor gratulált.

Forrás: nemzetilovarda.hu
Kép: Canva
2023.08.28.

Hozzászólások