Berente Krisztina Fanfárral az amatőr bajnok

Berente Krisztina Fanfárral az amatőr bajnok

Az utolsó, mindent eldöntő napon az amatőrök fináléjával kezdődött vasárnap reggel 8-kor a 2013. évi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság. Húsz nevező került a startlistára, az akadálymagasság 125 cm-es, míg a szélessége 140 cm-es volt.

Az időjárás a korábbiaknak megfelelően kiváló napsütéses, szélcsendes körülmények várták a lovasokat. Végül a bajnoki cím sorsa izgalmas összevetésben dőlt el két alappályán hibátlant menő versenyző között.

Berente Krisztina Fanfárral koncentrált jobban és kevesebb hibával, tempós lovaglással előzte meg Gajda Fannit (Airvent Money) az amatőrök között. A harmadik helyért 3 négy hibapontos lovas külön vetett össze, ebben Nagy Rita Rím nyergében mutatta a legjobb formát és szerezte meg az amatőr bajnoki bronzérmet.

Berente Krisztina: „Igazából nagyon megzavart, hogy az előttem összevető Botos Eszter két akadályt is rombolt. Másodiknak mindig könnyebb összevetni, ettől függetlenül ekkora előnnyel is bennem volt az ideg. Nem is emlékszem jószerével mi történt a pályán, de nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem.”

Eredmények:

1. Berente Krisztina, Fanfár, Szegedi Szabadidő LK, 42,55, 8hp

2. Gajda Fanni, Airvent Money, Lacházi LKE, 54,59, 13 hp

3. Nagy Rita, Rím Szigetköz Lovas Klub, 43,01, 0 hp

Kovács Iván
2013.09.09.
Kép: Canva
Frissítve: 2023.06.06.

Hozzászólások