Célkeresztben a díjugrató világkupa

A hagyományos októberi bécsújhelyi nemzetközi versenyen Hugyecz Mariann harmadik helyezést ért el a Nagydíjban Chacco Boy nevű lovával. Célja ezután már nem is lehet más, mint a márciusi Világkupa döntőre való kijutás. 

A hagyományos októberi bécsújhelyi nemzetközi versenyen az osztrák lovasok után talán a magyar díjugratók vettek részt a legnagyobb létszámban, sőt a négy napos rendezvényen a versenybíróságban is két magyar lovas szakember, Pintye Éva és Fugli Károly feladatot kapott. A legmagasabb versenyszám a Lake Arena Nagydíj volt, melyben harminchét lovas állt starthoz a 145 cm-es pályán.

Tíz lovas teljesítette hibátlanul az alappályát, de az összevetésben már csak három lovas maradt hibapont nélkül. Első lett az a német Jörne Sprehe, aki  lett a budapesti Papp László Sportarénában rendezett CSI versenyen is több alkalommal győzött már. Második az atlantai olimpia egyéni ötödik helyezette, a svájci Urs Fäh.

Legeredményesebb hölgy díjugratónk, Hugyecz Mariann folytatni tudta idei nagyszerű sorozatát és a 10 éves pej heréltjével, Chacco Boy-jal most is kiemelkedő, harmadik helyezést ért el a Nagydíjban. A kecskeméti lovas célja ezután már nem lehet más, mint hogy eljusson a márciusban Göteborgban megrendezésre kerülő Világkupa döntőre.

Legeredményesebb ifjúsági lovasunk, ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával ismét jól szerepelt. A fiatal lovas számára már megszokott az osztrák versenyhelyszín, hiszen a mostani fedettpályás szezonban már is kétszer zárt itt a helyezettek között a nagykörben.

A középkört Krucsó Szabolcs uralta, hiszen Kórusz Attila Chacco Boy-ával győzött pénteken, majd a 140 cm-es döntőben is második lett. A baracskai válogatott lovas Capelloval a kiskör döntőjében második lett, Sherryvel mindhárom nap a helyezettek között zárt.

A kiskör fináléját a Castilia Kft. lovával, Helios C-vel Burucs Barna nyerte, aki Sir Winston C-vel is nagyszerű pályákat lovagolt a legmagasabb kategóriában.

Krucsó Szabolcs és Chacco Boy

Ausztriai nemzetközi versenyen már több éve megszokott, hogy azoknak a ló-lovas párosoknak, akik még nem érték el a CSI versenyek megszokott kategóriáit, felvezetésként pályákat biztosítanak, hogy a nemzetközi környezetben versenyezhessenek.

Ez a kör, ami az Elite Tour elnevezést kapta, rendre eredményt hoz a magyar díjugratóknak. Ezúttal is sikeresek voltak itt a magyar lovasok: Puskás Anna Zsófia Anonimusszal, Szabó Szimonetta Attimoval, Petrik Béla Balou Du G-vel és Reisz Fanni Casscalettoval.

2015.10.19. Forrás: dijugratoszakag.hu

Hozzászólások