Bohák-Debreczeni Éva nyerte a Tóth Béla regionális döntőt

Az időjárás nem épp kedvező arcát mutatta a Tóth Béla Regionális Döntő vasárnapi napján, a lovasok a késő őszt idéző szürke, esős időben lovagoltak pályára.

A napot ezúttal is egy 100 centiméteres nyitott versenyszám indította. Itt Kovács Gréta és Kaddis (DH Tópark SE) szoros versenyben előzte meg és utasította a második helyre a Horváth Emma – Contesi párost, harmadik Horváth Adél Glória és Comme Il Crack.

110 centiméteren Tóth Martin és Fokos Fuvallat (TM Lovasok SE) hozta a leggyorsabb hibátlant, előnye majdnem egy másodperc volt, míg a második helyezett Varga Fruzsina – Ravallo Pálma és harmadik Janik Valéria – Costa Rica párosok esetében századmásodpercek döntöttek a helyezések sorsáról.

A verseny fénypontját kétségkívül a négy kategóriadöntő jelentette. A kezdő lovasoknál Sáli Gábor tanítványa, Pintér Eszter és Deddy az elődöntőben aratott győzelem után a döntőben is megszerezte az első helyet. A dobogó második fokára Tapasztó Hanna Míra állhatott fel (Quilanca, Cseszterlint LKE), harmadik Lázár Kitti Odett és Locomotiv.

A további helyezettek: Vigh Larissza – Calasina, Kővágó Alexandra – Eldorádó, Zieger Szonja Kata – Lagarder.

Összevetés döntött az amatőr bajnoki cím sorsáról, hat lovas teljesítette a rövidített pályát. Itt Urbán Miklós és Bella már nem tudott hibátlanul teljesíteni, így a hatodik helyen zárták a döntőt. Tóth Dorina és Kurszán (Champions Team LKE) két bravúros hibátlannal szerezte meg a győzelmet, második Mernyei-Bobok Eszter és Edward, harmadik Litkei Nóra és Neverland, majd Mercz Dorina – Not Forget Me, Régely Károly – Verducha a további sorrend.

Az összevetés izgalmairól az ifjúsági döntő nézőinek sem kellett lemondaniuk. A három összevető közül csak Magyar Balázs és Khania “F” (Sion Security Kft.) tudta hibátlanul teljesíteni a rövidített pályát, így a rangos bajnoki címmel gazdagodva zárták a hétvégét. A dobogós helyeken Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein, valamint Kámán Nóra és Hedda osztoztak.

Negyedik Gabala Luca és Shebalou SZ, ötödik Tömör-Tones Luca Zoé – Monte Grazia, hatodik Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis.

135 centiméteren időre, egyszeri összevetéssel zajlott a felnőtt döntő, ahol 15 lovaglást láthatott a közönség. Az alappályát négy lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie, így a nap legrangosabb versenyszámában sem maradt el az összevetés.

Az elsőként az összevetés pályájára lovagló, még ifjúsági korú Mécs Emma és Aurora egy helyen hibázott, ez a negyedik helyet jelentette a párosnak. Göttler Vilmos is egy verőhibával teljesítette a végső megmérettetést, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Második a kategória elődöntőjének győztese, ifj. Petrik Béla és Duche, míg a bajnoki címet Bohák-Debreczeni Éva és Cortez szerezték meg.

Az eredményhirdetésre szólították még a Búza Krisztián – Erlina, illetve Debreceni Fanni – Givano párosokat is. A helyezett lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke és Budavári Anikó, a versenybíróság tagja gratulált.

2022.09.25.
Kép: Canva
Forrás: nemzetilovarda.hu

Hozzászólások