Az amerikai VK-döntőre hajt a Timpex lovasa

Ifj. Szabó Gábor ezúttal Lengyelországban gyűjtögette a világkupa-pontokat, míg idehaza Kecskeméten adtak találkozót egymásnak a díjugratók.

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész a budapesti CSIO-n – Fotó: csiobudapest.hu

A cél a VK-döntő

Az év utolsó közép-kelet-európai liga világkupáját rendezték a lengyelországi Poznanban. A CSI *** legmagasabb versenyszáma a vasárnapi 160 cm-es nagydíj volt, ahol pontokat lehetett gyűjteni a március végi, Egyesült Államokban megrendezendő döntőre. Az ötven indulóból a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel ifj. Szabó Gábor volt a sárga Timpex Bölcsésszel. A páros az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Ifj. Szabó Gábor poznani szereplésével esély lehet arra, hogy Rezgő Zoltán, Túri József és Hugyecz Mariann után ismét magyar lovasnak drukkolhassunk a világkupa döntőjében. A végső összecsapás felé vezető út következő állomása szintén Lengyelországban várja CSIO-nyertes lovasunkat, hiszen 2017 elején itt rendezik dupla pontokért a ligadöntőt.

Ifj. Szabó Gábor a hatéves, Timpex Cent apaságú Timpex Gerlével is kiemelkedő eredményt ért el: a második helyet érték el a nyolcvanhárom indulót számláló mezőnyben.

Csak az idő volt fagyos Kecskeméten, nem a hangulat

Bács-Kiskun megyei fedettpályás indulócsúcsot döntött a kecskeméti Airvent Lovasklubban megrendezett országos minősítő, hol reggeltől estig zajlott a verseny.

A középkörben két napon át Krucsó Szabolcs és Emil diadalmaskodott, de vasárnap fordult a kocka. A 125 cm-es versenyszámban negyvenhét indulóból tizenhatan jutottak az összevetésbe, ahol Lehotai Máté nyerte a fiatal lovas kategóriát Placido G-vel, a felnőtteknél Horváth Balázs lett az első Chaccerával és második Toledoval. A nagykörben most sem született meglepetés, hiszen Horváth Balázs ismét hozta október végi teljesítményét és mindhárom napon első lett, ezúttal PM La Conta Z-vel.

2016.12.07. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások