8 érdekesség, amit nem tudtál a budapesti díjugrató CSIO-ról

Július 16-án kezdetét veszi az év legrangosabb díjugrató versenye a Nemzeti Lovardában. Mutatjuk, mit kell tudnod, hogy felkészülten foglalj helyet a pálya szélén.

 1. A Nemzetek Díja versenysorozatot a múlt század elején rendezték meg először. A csapatok tagjai eleinte a katonaság köreiből kerültek ki és nagyon kevés nemzet szállhatott harcba a végső győzelemért. Akkoriban a lovak rendkívüli szerepet töltöttek be a mindennapokban, jelenlétük természetes volt.
   
 2. Az elmúlt két szezonban számtalan ország csatlakozott a sorozathoz.
   
 3. A versenysorozat egyszerűen magáról a sportról szól, annak a legmagasabb szintű bemutatásáról. Lovassport a legmagasabb nemzetközi szinten.
   
 4. 19 országból nevezett 300 ló, világhírű lovasok, 13 nemzet csapata, köztük a magyar díjugrató válogatott méri össze tudását a négynapos viadalon.
   
 5. 160 cm magas akadályok és komoly technikai feladatok állítják kihívás elé a ló-lovas párosokat.
   
 6. A 2014-es év kiemelkedő sporteredményt hozott, a Tárbály István által tenyésztett Timpex Cent és ifj. Szabó Gábor nagydíj győzelme méltó lezárása volt a versenynek.
   
 7. Pénteken délután Nemzetek Díja csapatverseny, vasárnap világkupa forduló, Nagydíj.
   
 8. A vasárnapi Budapest Nagydíj versenyszámot 15:00 órai kezdettel az MTVA újonnan induló sportcsatornáján az M4-en élőben követheted.

2015.07.09. Forrás: Magyar Lovas Szövetség

Hozzászólások