Világbajnok váltott istállót – újabb élvonalbeli ló Annabella Pidgley alatt

Vamos Amigos, a Catherine Dufourt idén augusztusban csapatban világbajnoki aranyhoz, egyéniben pedig két ezüsthöz segítő ló Nagy-Britanniába költözött. Ugyan az eddig dán színekben versenyző 10 éves herélt csupán két éve szerepel nemzetközi szinten, nevét áprilisban sokan megismerték, mikor a lipcsei Világkupa Döntő során Nagydíj Freestyle kategóriában 86,16%-os teljesítményével ezüstérmet szerzett. Most visszaköltözik tulajdonosaihoz, a Pidgley családhoz, hogy 17 éves lányukkal, Annabellával folytassa karrierjét.

Vamos Amigos-t Catherine Dufour képezte a legfelső szintig, a páros pedig – méltón hírnevükhöz – hihetetlenül sikeres nagydíj karriert futott be. A tavaszi, Lipcsében elért eredményük után Aachenben egy számban sem nem találtak legyőzőre. Négyből négyszer állhattak a dobogó tetejére, és kvalifikálták magukat az augusztusban, Herningben tartott Díjlovas Világbajnokságra. A dán csapatot 81,864%-os eredményükkel aranyhoz segítették, majd a Freestyle versenyszám során személyes csúcsukkal, 89,411%-kal érték el az egyéni kategória második helyezését.

Vamos Amigos igen eredményes csapathoz csatlakozik, hiszen az olimpiai bronzérmes Gio, valamint a szintén Catherine Dufour által képzett kanca, Espe az idei szezonban már Annabella alatt versenyeztek. A 17 éves sportoló közel egy évvel ezelőtt vonult be a köztudatba, mikor az olimpiai bajnok Charlotte Dujardin tokiói hátasának, Gionak – becenevén Pumpkin – lett az új tulajdonosa. A páros a 2022-es szezonban több versenyen is szerepelt, legjobb eredményük az idei év angol nemzeti bajnoki címe inter II kategóriában. Annabella eddigi karrierjének talán legsikeresebb évét tudhatja maga mögött, hiszen Espével pedig a Fiatal Díjlovas Európagbajnokságon egyéni ezüstöt és bronzot szereztek.

„Vamos-t valódi öröm volt képezni, ami egészen a csapat világbajnoki címig repített minket Herningben. Ugyan nagyon fogjuk hiányolni az istállóból, mégis izgatottan nézek elébe, hogy új, közös útjukon terelhessem a párost.” – nyilatkozta Catherine Dufour, aki már évek óta Annabella edzője. – „Örülök annak, hogy rendszeresen láthatom a lovat ezután is, valamint a tudatnak, hogy új otthonában tovább fejlődhet majd. Mindent nagyon köszönök neked, Vamos; a legszebb élményekkel ajándékoztál meg, melyeket sosem fogok elfelejteni. Végtelenül szeretlek kicsi fiú.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Annabella Pidgley (@pidgleydressage) által megosztott bejegyzés

Annabella izgatottan néz elébe az elkövetkezendő időknek, a napokban Instagram poszt formájában is bejelentette a hírt:

Örömmel jelentem be, hogy Vamos Amigos csatlakozott istállónkhoz, hogy karrierje következő fejezetét megkezdhesse. Ennek a lónak már most lenyűgöző eredményei vannak Caherine Dufour felbecsülhetetlen tannításának köszönhetően, és nem tudok neki elég hálás lenni azért, hogy támogatja a ló életének következő fejezetét, valamint azért, hogy egy ilyen lehetőséget biztosított nekem. (…) Üdv itthon Vamos; rengetegen várták már, hogy itt legyél, és köszönök neked mindent, amit teszel, Catherine.”

A díjlovas sport követői kíváncsian várják, mit tartogat a jövő Annabella számára, hiszen a fiatal lány már három élvonalbeli lovat tudhat magáénak.

2022.09.30.
Merényi Kincső
Képek: Canva

Hozzászólások