„Lovassport a nemzeti összetartozás jegyében”

A máriakálnoki díjlovagló központ neve a díjlovasok körében jól cseng, több nemzetközi és nemzeti versenynek és magyar bajnokságnak adott már otthont ez a létesítmény.
2021. júliusában egy 3 napos edzőtáborral összekötött nemzeti verseny került megrendezésre és ami külön kiemelendő a versennyel kapcsolatban, hogy határon átnyúló együttműködés keretében Szlovákiából a Czajlik Ranch Lovas Klubbal közösen került megrendezésre a „Lovassport a nemzeti összetartozás jegyében” című, SKHU/WETA/1901/4.1/212 azonosító számú projekt keretében.

Egyik fő cél az volt, hogy próbálják a versenyek iránti érdeklődést felkelteni mindenki számára a kicsiktől a nagyokig, a gyerekektől az idősebb korosztályig és mindkét verseny a saját régiójába vonzza a környék lovasait, versenyzőit és a lovassport elkötelezettjeit, ami a kapcsolatépítés és a hosszútávú együttműködés kiindulópontja lehet.

 

 

A versenyt megelőző 3 napos edzőtábort Losonczy Anikó, a magyar felnőtt válogatott tagja, több Világkupa-forduló győztes és a 2017-es göteborgi Európa-bajnokság résztvevője tartotta.


Az edzőtábor nagyon jó hangulatban telt sok hasznos információval gazdagodhattak a lovasok a versenyre való otthoni felkészüléstől a versenyprogram lovaglásáig, hiszen nem elég a fizikai teljesítmény és felkészültség, a lovasoknak „fejben is ott kell lenniük” és koncentráltan, mentálisan is fókuszálva kell végig lovagolni egy-egy 6-8 perces versenyprogramot.

A versenyre több mint 90 lovas érkezett és a három nap alatt összesen 207 lovaglást követhettük figyelemmel és izgulhattunk a lovasokért.
A vezetőszáras versenyszámban a legkisebbek mérhették össze eddig szerzett tudásukat, tulajdonképpen nevezhetjük „ülés-szépségversenynek” is lépés-ügetés jármódban edzőik felvezetésével. Igazán nagy öröm volt, hogy 10 gyermek nevezett, ami biztató szám az utánpótlás nevelés tekintetében.
Az idősebb korosztályoknak lehetőségük volt a nemzetközi versenyprogramokat is gyakorolniuk, köztük a póni -junior és fiatal lovas kategóriák programjait:


Póni csapatfeladat helyezettjei: (lovas-ló)
1. hely – Major Kíra Málna – Davida
2. hely – Gyimóthy Emma Kata – Hietveld’s Jasper
3. hely – Szeivolt Hanna Titanilla – Mysterious Golden Bink

Junior csapatfeladat helyezettjei:
1. hely – Hoffer Hanna – Dujardin
2. hely – Kóródi Nóra – Laurin
3. hely – Balázs Ramóna – Florenco

Fiatal Lovas egyéni feladat helyezettjei:
1. hely – Rapi Kitti Krisztina – Dancing Queen
2. hely – Zoya Ledecka – Si Belle 2 (SVK)
3. hely – Sabine Hruschka – Winston (AUT)

A nehéz osztályú Intermediate I versenyszám helyezettjei:
1. hely – Dicső Mira – Havanna
2. hely – Nagyházi Júlia – Lola
3. hely – Wassibauer Mariette – Brilliant Epp

Intermediate II versenyszám helyezettjei:
1. hely – Zengő Réka – Ribery
2. hely – Dallos Zsófia – Lohengrin

A cikk nem feltétlenül tükrözi az EU hivatalos álláspontját.
www.skhu.eu és www.rdvegt-spf.eu

 

 

 

Szöveg: Daniló SE és Dressurzentrum Kft.

Kép: Lukasz Kowalski és Daniló SE

 

Hozzászólások