A díjlovagló Pachl Benedek előtt felcsillant a kvótaszerzés

A közelmúlt remek eredményei után felcsillant az olimpiai kvótaszerzés lehetősége a díjlovagló Pachl Benedek előtt.

Miután a magyar versenyző 75,430 százalékos egyéni rekorddal megnyerte a zenés kűrt a pilisjászfalui Grand Prix Freestyle viadalon, megcélozhatja az egyéni kvótaszerzést a párizsi olimpiára. Pachl a Közép- és Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia országait magában foglaló C csoport egyéni ranglistáján feljött a harmadik helyre s mivel az első két helyezett versenyző ott lehet az olimpián, további jó forma esetén megvan az esély a bravúrra.

A felkészülést továbbra is folytatjuk, ki kell válogatnom azokat a versenyeket, amelyeken plusz pontokat szerezhetek. A december végéig tartó kvalifikációs időszakban még 17 ország lovasai küzdenek a kvótáért. Ha sikerül még egy ilyen jót mennem, feljöhetek a második helyre, persze mindenki ezért küzd, szóval nehéz lesz. De keményen dolgozom érte.” – mondta az MTI-nek szerdán Pachl Benedek.

A Hollandiában élő és dolgozó 24 éves lovas jelenleg a Hexagon istállónál képez ki lovakat, és egy hatéves kancával magyar színekben indul majd az augusztusi Fiatal Lovak világbajnokságán is.

Az MTI érdeklődésére Pachl elárulta, hogy az olimpiai kvótaszerzést viszont a családi tenyésztésű Donna Friderikával próbálja meg kivívni. Pachl az esetleges kvótaszerzéssel egy hosszú sorozatot szakítana meg, legutóbb Dallos Gyula minősült olimpiára díjlovaglásban, de lovának betegsége miatt sem 1992-ben Barcelonában, sem négy évvel később Atlantában nem tudott rajthoz állni.

Forrás: MTI

Kép: Canva
2023.06.19.

Hozzászólások