Carl Hester újra a négyszögben

Nagy-Britannia méltán legkedveltebb díjlovasa és edzője hosszú szünet után egy, a Hartpury University and Hartpury College által rendezett versenyen mérettette meg magát január 29.-én.

Az olimpiai aranyérmes Carl Hester csaknem egy év szünet után tért vissza a versenyszférába Fame XX nyergében, 76%-os programjuk pedig a dobogó legfelső fokára juttatta őket. A mezőnyben olyan ellenfeleket is maguk mögé utasítottak, mint a fiatal tehetség Annabella Pidgley, aki a 2022.-es Díjlovas Világbajnokságon arany- és ezüstérmet szerző Vamos Amigos-t lovagolta. Hester így nyilatkozott győzelméről Instagramon:

Nos, már majdnem egy év eltelt, mióta legutóbb a középvonalon végiglovagoltam, de ma Fiona Bigwood Fame-jén egy csodás vasárnapi lovaglásban volt részem 76%-kal, a Nagydíj első helyéért. Nagyon jól éreztem magam, semmi nyomás, csak szórakozás. Válogatott tagnak lenni nagyon jó, de főleg a lovaglást szeretném élvezni, és a mai nap fantasztikus volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carl Hester MBE (@carlhestermbe) által megosztott bejegyzés

Fame XX

Fame XX egy 2006-os holland melegvérű, M. Gerritsen által tenyésztve. Pályafutását Belgiumban kezdte meg, 2014-ben a Belga Fiatal Lovak Bajnokságán harmadik helyezést szerzett. A mén jelenlegi tulajdonosa Fiona Bigwood, aki két éve mutatta be a lovat nemzetközi nagydíj szinten, majd vegyes eredményekkel versenyezte vele végig a tavalyi szezont. A hatszoros olimpikon Hesternek időszűkében ajánlotta fel Fame-et, de elmondásuk szerint még nincsenek konkrét terveik a jövőre nézve.

Fame-et már ismerem pár éve, mert Fionával közösen dolgozunk. Mivel most nagyon elfoglalt a családjával és Daytona Platinum versenyeztetésével, úgy gondolta Fame-mel összeillenénk, és felajánlotta nekem a lehetőséget.” – nyilatkozta a díjlovas.

Kényszerpihenő

Hester legutóbb tavaly márciusban versenyzett Keysoe-ban, az olimpiai lova, En Vogue nyergében. En Vogue-ot a 2022-es Díjlovas Világbajnokságra készítette fel és próbálta kvalifikálni, mikor a herélt sérülést szenvedett, így nem tudott a szezonban tovább szerepelni. Hester azt nyilatkozta a Horse and Houndnak, szinte észre sem vette, milyen hosszú idő telt el azóta.

Az 55 éves olimpikon természetesen ez idő alatt sem unatkozott, rengeteg tanítványa mellett nemrég még Charlotte Dujardin több lovának edzését is ő vette kézbe, amíg kollegája várandósság miatt szünetet tart.

2023.02.03.
Merényi Kincső
Kiemelt kép: Canva

Hozzászólások