Black Coffee nyerte a Tolnay László Emlékversenyt az Ügetőn

Kis szerencsével Black Coffee (G. Zolnaji) győzött a Tolnay László Emlékversenyben 2015. február 14-én az Ügetőn, miután a célvonalon elsőként áthaladó Conway Boko-t (Hajnal Tibor) a futam után a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta. Philadelphia (Németh Viktória) és Ferrari In Red (Vezér Emese) osztoztak a helyezéseken.

1. futam:

Sokáig Nacho Nico, Lucuska, Numero Uno volt az első három ló sorrendje, mögöttük Rabatt, Örs és Jonatán ügettek. Az utolsó 700 méteren Nacho Nico gyorsított, Lucuska pedig elfáradt és elindult visszafelé. Nacho Nico-val Numero Uno tudta tartani a lépést, jól jött még Örs és elindult Orient Boy is. A befutóban Numero Uno vette át a vezetést, őt Örs támadta, de már csak a második helyet tudta megszerezni, harmadik lett a sokáig vezető Nacho Nico.

Befutási sorrend: Numero Uno (3) -Örs (2) – Nacho Nico (4)
Győztes idő: 19,5

2. futam:

Elsőre sikerült az indítás, ami után többen is hibáztak és kiestek a versenyből. Scala, Sholty Geri és Super Bo is diszkvalifikálva lettek. Az első egyenesben Szivárvány vette át a vezetést Tara-tól, mögöttük a nagyon jó startot vett San Siro ügetett,majd Spartacus, She’s Vivienne és Tornado Cole következtek. A túlsó oldalon Susogó is galoppozott, ő is kiesett a versenyből. Az utolsó kanyarban Spartacus indított támadást a vezető Szivárvány ellen és még San Siro is küzdelemben volt a győzelemért. Az utolsó 100 méteren Spartacus felment Szivárvány mellé és a célig meg is előzte, San Siro lett a harmadik. Utóbbi hajtója (Kolozsi László) óvást emelt Szivárvány (Bazsonyi Zsolt) hajtója ellen, mert a befutóegyenesben nem tartotta be az egyenes irányt. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és azt elutasította.

Befutási sorrend: Spartacus (10) – Szivárvány (8) – San Siro (9)
Győztes idő: 24,2

3. futam:

Ösztönző már a start után a mezőny végére került, ezután pedig végig kiszakadva versenyzett. A többieknek jól sikerült az indítás, Passion Grif állt élre, mögötte M.T.Hitchiti, Filipana Goal, Rachel CR, Baboo Va Bene, PS I Love You és a kiszakadt Ösztönző volt a sorrend. A túlsó oldalon gyorsított a favorit Filipana Goal és felment Passion Grif mellé, aki az utolsó kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Jól zárkózott Baboo Va Bene és Rachel CR, ők végül holtversenyben végeztek a favorit mögött, aki zsinórban harmadik győzelmét aratta.

Befutási sorrend: Filipana Goal (4) – Rachel CR (6) és Baboo Va Bene (3) holtversenyben
Győztes idő: 18,0

4. futam:

Mountain Bambi a start előtt hibázott, amivel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát, de versenyben maradt. Alvena Quickly állt élre és start-célban nyerte a futamot. Laluna Comtesse, Joyous Woman és Láss csodát! tartották a lépést a vezető lóval, hozzájuk Cadans Frisia zárkózott fel és Mountain Bambi is folyamatosan dolgozta le a hátrányát. A befutóra érve Cadans Frisia elugrotta magát. Alvena Qiuckly-t Láss csodát! támadta, aki második lett, harmadiknak Ibi Lobell szaladt fel.

Befutási sorrend: Alvena Quickly (7) – Láss csodát! (6) – Ibi Lobell (3)
Győztes idő: 18,3

5. futam:

Ketten is hibáztak a start után, Trappolj! és Suzy. Mindketten kiestek a versenyből. Redwood Vita, Ramona Vita, Rigoletto, Saxicola Jet, Sun City és Please Mr. Postman volt az élmezőny sorrendje. A második kanyarban Sebes és Please Mr. Postman is hibáztak. Serial Killer NP zárkózott egyre feljebb, az utolsó kanyarban azonban elfáradt és elindult hátrafelé. A befutóra Redwood Vita érkezett elsőként, tréningtársa Ramona Vita pedig hibázott. Az utolsó 50 méteren Saxicola Jet átszaladt Redwood Vita-n és megnyerte a futamot, jó versenyt futva Rigoletto lett a harmadik.

Befutási sorrend: Saxicola Jet (9) – Redwood Vita (1) – Rigoletto (3)
Győztes idő: 18,9

6. futam:

Jól kezdtek az élről fordulók és a mezőny első felében ügettek. Andorra Gold vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, a sort Oguz zárta. A vezető ló előnye 10 méteresre nőtt  Conway Boko-val szemben, aki gyorsított az utolsó 600 méterhez közeledve és átvette a vezetést. Továbbra is az alaptávos lovak domináltak, Conway Boko-t elsőként Black Coffee támadta meg és jött Philadelphia is. Conway Boko elsőként haladt át a célvonalon, a Versenyintézőség a futam után azonban tisztátlan ügetés miatt diiszkvalifikálta, így Black Coffee lett a győztes. Mögötte Philadelphia és Ferrari In Red szerezték meg a helyezéseket

Befutási sorrend: Black Coffee (1) – Philadelphia (2) – Ferrari In Red (9)
Győztes idő: 19,8

7. futam

Reménység hozta a lovakat az első egyenesre,mögötte Nelli Gull, Open és Montgomery volt a sorrend. Az utolsó 600 méter kezdetén robbantott Pipacsos és a kanyar előtt lecsukott a mezőnynek. A befutóra elsőként érkezett Pipacsos, ott azonban elment mellette Reménység és az utolsó métereken megjelent a favorit Jegyzőnő is, aki végül megnyerte a futamot, Pipacsos lett a harmadik.

Befutási sorrend: Jegyzőnő (10) – Reménység (6) – Pipacsos (11)
Győztes idő: 20,9

8. futam:

Rustik Rozi kezdett a legjobban, mögötte Rozy la bush, Menedzser, aki az első kanyarban hibázott és Őszi Fény volt a sorrend. Az első egyenesben felzárkóztak a hátulról forduló favoritok, Landlord és Nixon. A túlsó oldalon Rustik Rozi és Rozy la bush hibáztak, kiestek a versenyből. Landlord került az élre, mögötte Nixon, Pozsony és Magic Diamond Way volt a sorrend. A befutóban Nixon megtámadta Landlord-ot és az utolsó métereken átszaladt rajta, Pozsony lett a harmadik.

Befutási sorrend: Nixon (6) – Landlord (8) – Pozsony (5)
Győztes idő: 19,5

 

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.02.17. Krebs András, Kincsem Park
Fotó: Canva
Frissítve: 2022.02.26. , 2022.09.11.

Hozzászólások