Black Caviar újra a Royal Ascoton

Black Caviar újra a Royal Ascoton

 

A veretlen ausztrál csodakanca, Black Caviar – aki időközben túl van már 24. győzelmén is – júniusban újra rajthoz állhat a Royal Ascoton.

Black Caviar tavaly már megnyerte a Golden Jubilee Stakes díját a Royal Ascoton, és úgy tűnik, hogy júniusi ascoti visszatérésének esélye folyamatosan nő. Black Caviar trénere, Peter Moody és a ló egyik tulajdonosa is szeretné, hogy a kanca ismét Angliában versenyezzen.

Black Caviar március 22-én Melbourne-ben 25.000 néző előtt ünnepelhette 24. győzelmét, amikor megnyerte az 1200 méteres William Reid Stakes-t. A hétéves kancát tulajdonló szindikátus irányítója és legbefolyásosabb tagja, Neil Werrett ekkor egy ausztrál csatornának nyilatkozott arról, hogy mérlegelik egy újabb ascoti futás lehetőségét.

Ha Black Caviar zöld utat kapna a Royal Ascot-hoz, ő lehetne az egyik legsikeresebb versenyló. Lehetőségként adott még egy minden bizonnyal sikeres ausztrál körutazás is, de az Angliába való visszatérésnek számos előnye van.

A Royal Ascot szóvivője szerint: „a visszatérése óta minden egyes futásával nő az esélye annak, hogy ismét szerepelhessen a Royal Ascoton. Már jó ideje tartom a kapcsolatot a főbb tulajdonosokkal. Soha nem zárkóztak el ettől, de ez az első alkalom, hogy reális lehetőségként hozták szóba Black Caviar újabb ascoti futását”. Az a tény, hogy maga Peter Moody milyen lelkesen beszélt a fejleményekről, arra enged következtetni, hogy az utazás már szinte biztos.

Az Angliába való visszatérés minden kétséget kizáróan még nagyobb sztárrá tenné őt. Van azonban még egy fontos szempont: a versenyzés mellett érdemes megfontolni a Frankellel való találkozás lehetőségét, aki jelenleg a newmarketi ménesben fedez. Frankel – bár már visszavonult – jelenleg is a világ legjobb versenylova, 22 győzelemmel háta mögött.

Noha az igaz, hogy két nagyszerű versenyló utódja nem lesz feltétlenül bajnok, kiváló genetikai adottságaik hatalmas előnyt jelentenek. Ahogy Moody fogalmazott: “Black Caviar futhatna a Royal Ascoton, ezen felül lehetővé válna a Frankellel való fedeztetése is. Kötve hiszem, hogy ez rossz ötlet, hiszen fizikumukat tekintve remekül illenek egymáshoz. Egy csikó Frankeltől és Black Caviartól egyszerűen csodálatos lenne!”

 

2013.03.28. Misák Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Daily Mail, BBC
Frissítve: 2023.04.27.
Fotók: Canva

Hozzászólások