Beugratós kérdés: na, kik ugrottak Bábolnán?

Nemzetközi mezőny gyűlt össze a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok négynapos díjugrató versenyén. A fő versenyszám Kovács Henri és Burucs Barna csatáját hozta.

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokra a szezon első nemzeti minősítő versenyén Ausztriából, Szlovákiából és hazánk szinte minden részéről érkeztek lovaknak és lovasoknak.

A négynapos verseny első 140 cm-es versenyszámát Horváth Balázs nyerte meg PM La Conta Z-vel, majd másnap Kovács Henri állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Huszonhárom páros indult a közel fél millió forint összdíjazású 145 cm-es, összevetéses fő versenyszámban, ahol hat hibátlan lovaglás született Erdélyi Magdolna alappályáján.

Az összevetésben első induló volt Kovács Henri, aki a szürke St. Legarral, gyors hibátlannal feladta a leckét a többieknek. A huszonegy éves Burucs Barna Sir Winston C-vel még azonban még náluk is gyorsabban ért célba. Az Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon jártas Kovács Henri azonban végül legyőzhetetlen volt, hiszen a Chacco-Blue apaságú Chacco-Prinz nyergében mindenkit megelőzött az összevetésben.

2016.04.19. Forrás: Díjugrató Szakág
Frissítve: 2023.02.27.
Fotó: Canva

Hozzászólások