Barzalona Angliába költözik

Barzalona Angliába költözik

 

Mickael Barzalona alig töltötte be huszadik életévét, máris a világ egyik legismertebb, és legsikeresebb versenyistállójához, a Godolphin-hoz szerződött.

Akik figyelemmel követeik az Egyesült Arab Emirátusokban január óta zajló World Cup Carnival-t, láthatják, szinte nem múlik el hét Barzalona siker nélkül.

A fiatal gall zsoké szerződtetésére azért került sor, mert a Godolphin istálló trénerei (Saeed bin Suroor és Mahmood Al Zarooni) megnövekedett lóállománnyal vágnak neki a 2012-es európai síkszezonnak.

A kontraktus értelmében Barzalona Franciaországból, a szigetországi Newmarket-be teszi át székhelyét, ahol Frankie Dettori, és a közelmúltban, szintén a királykék dresszesekhez aláíró Silvestre De Sousa csapattársa lesz.

Simon Crisford, a Godolphin istálló menedzsere, így kommentálta a történteket: „Óriási hír, hogy a világ egyik legtehetségesebb zsokéja csatlakozik hozzánk. Frankie-vel és Silvestre-vel egyetemben, ő is a Saeed Bin Suroor és Mahmood Al Zarooni által készített telivéreket fogja lovagolni.”

Barzalona 2007. októberében lovagolt először versenyben a saint cloud-i pályán. Első futamgyőzelmét 2008. május 3-án gyűjti be Fontainebleau-ben. 2009-ben Franciaország egyik vezető tréneréhez, Andre Fabre-hez került, s nagyjából ugyanezen idő tájt Olivier Peslier mögött a Wertheimer család második számú zsokéja lett.

Egy évvel ezelőtt a Godolphin hívószavára Dubai-ba utazik. A három hónapos meeting zárónapján Kwahlah-val Derby győzelmet arat. A Group 2-es futamban orrhosszal verik Master of Hounds-t, és a sokak által napjaink legjobb zsokéjának tartott Ryan Moore-t.

Az első Group 1-es diadal tavaly május 22-ig váratott magára, amikor is a Prix Saint-Alary futamát nyeri Wavering nyergében. Két héttel később eddigi pályafutása legnagyobb sikerét ünnepli. Pour Moi-val emlékezetes finist követően elsőként haladnak át az Angol Derby célvonalán.

„Szeretnék köszönetet mondani a Wertheimer családnak, akik az elmúlt években támogattak és segítettek, továbbá Andre Fabre-nek, aki kiváló mentornak bizonyult. Közös győzelmünk az Epsom Derbyben nagyon különleges emlék. Sokkal tartozom neki.” – mondta Mickael, majd így folytatta:
„Csodás lehetőség teljes munkaidőben a Godolphin-nak lovagolni. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Frankie-vel és Silvestre-vel.”

 

A godolphin.com cikke alapján írta: Alpári Gergő
www.harmasbefuto.blogspot.com
Frissítve: 2023.06.08.
Fotók: Canva

Hozzászólások