Az év lovait is díjazták az Ügetőszilveszteren

Fergeteges hangulat és új rekordok jellemezték a 2015-ös év utolsó lóverseny napját, az Ügetőszilvesztert. Az izgalmasabbnál izgalmasabb futamokon kívül – ahol ismert közéleti szereplők is beültek a sulkyba – díjazták az év galopp-, ügető- és gátlovát is, de természetesen az agarakról sem feledkeztek meg. Mindez az eddiginél is több, mintegy 14 ezer nézőnek adott feledhetetlen pillanatokat.

A színészek és sportolók hajtásának első versenyét, a Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepet – A Hipodrom és Lovarda Díjáért Milli Nevi nyerte Epres Attilával. Második lett Alvena Quickly Mészáros Árpád Zsolttal, míg a harmadik helyen Ruby Reeves végzett Kaszás Gergővel.

A Bubik István Emlékverseny Hendikepben Sensation megállíthatatlan volt Nyilasi Bálinttal, de a dobogós helyekért is nagy volt a küzdelem. Szép versenyben második lett Nelli Gull Németh Gáborral és harmadik pedig Rosamundi Ifj. Juhász Lászlóval.

A napi főfutamot, a Nemzetgazdasági Minisztérium – Lovaregyleti Díjat Rocket Boy nyerte Fazekas Imrével, mögötte Conway Boko és Hajnal Tibor, valamint Jogging és Varga Sándor párosa lettek a helyezettek.

Természetesen a sportolók is kaptak egy-egy emléket hajtásukról.

Dőltek ám a rekordok is az Ügetőszilveszteren, ugyanis az eddiginél is több, mintegy 14 ezer ember szórakozott a lóversenypályán, továbbá a 10 futamra összesen 28 millió forintot tettek fel a fogadó játékosok.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy a rendezvényen díjazták az év lovait. Összesen 4 ló és 1 agár ölthetett magára takarót:

  • Quelindo az Év Lova,
  • Diplomata az Év Ugrólova,
  • Rinette Streamline az Év Ügetőlova,
  • Time To Say Goodbye a Legjobb Magyar Tenyésztés díját vehette át.

Összefoglaló a 2015. december 31-i ügető futamokról:

1. futam – Konfetti Díj:

Az autóstartot Suzy vette a legjobban, de Traffipax és Tiko Time szintén jól kezdtek. Az első egyenesben Suzy, Traffipax és Tiko Time ügettek az első három helyen, de Tarita Teriipia AT és Támogató is megkezdték a felzárkózást. A túlsó oldalra érve a vezető Suzy mellé felügetett Tarita Teriipia AT, Traffipax mellé pedig Támogató. A vezető négyes mögött Tiko Time ügetett. A befutóra fordulva Suzy kifáradt, így a folyamatosan gyorsuló Tarita Teriipia AT könnyedén átvette a vezetést, mögötte Támogatót próbálta megelőzni Tiko Time, majd megérkezett Spartacus is. A célba elsőként Tarita Teriipia AT ért be, majd Tiko Time lett a második, Spartacus pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Tarita Teriipia AT (4) – Tiko Time (6) – Spartacus (10)
Győztes idő: 19,1

Tarita Teriipia AT könnyedén nyerte meg a futamot.

2. futam – Nyeretlenek Versenye:

Az autóstartot Riviéra Dream vette a legjobban, de Tartalosz és Nichelino Di Re is jól kezdtek. Super Tv Foto a start után elgaloppozta esélyeit. Az első egyenesben a vezető Riviéra Dream mögött párokat alkotva ügettek a lovak: Tartalosz és Nichelino Di Re, valamint Amy’s Love és Szökevény. A túlsó egyenesben Riviéra Dream kifáradt, Amy’s Love-ot pedig megindította hajtója, aki ezáltal átvette a vezető pozíciót. Talizmán elugrotta magát, így kiesett a versenyből. A befutóra fordulva a vezető Amy’s Love mellé felügetett Nichelino Di Re, Tommy Lee-t pedig Ragdoll támadta folyamatosan. A célba Nichelino Di Re ért be elsőként, mögötte Amy’s Love, majd Tommy Lee következtek.

Befutási sorrend: Nichelino Di Re (3) – Amy’s Love (8) – Tommy Lee (9)
Győztes idő: 20,1

Nichelino Di Re és Amy’s Love csatája a befutóban.

3. futam – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep-A Hippodrom és Lovarda Díjáért:

Az autóstartot Milli Nevi vette a legjobban, majd O’Pennina, Ruby Reeves és Alvena Quickly szintén jól kezdtek. Az első egyenesben Milli Nevi magabiztosan vezetett, mögötte pedig O’Pennina és Alvena Quickly párosa, majd Pentatlon és Ruby Reeves következtek. A túlsó oldalon még mindig Milli Nevi vezetett, mögötte O’Pennina, Pentatlon és Alvena Quickly is próbálták megközelíteni a vezetőt. A befutóra érve Milli Nevi továbbra is őrizte vezető pozicióját, Alvena Quickly-t megindította hajtója, így meg tudta előzni O’Pennina-t, de lendülete csak a második helyig vitte. Milli Nevi nyerte a futamot, és Ruby Reeves lett a harmadik helyezett.

Befutási sorrend: Milli Nevi (4) – Alvena Quickly (7) – Ruby Reeves (5)
Győztes idő: 20,1

Milli Nevi rajt-cél győzelemmel nyerte meg futamát. 

4. futam – Bubik István Emlékverseny Hendikep:

Az autóstartot Jegyzőnő és Poéta vették a legjobban, mögöttük Sensation és Lucky Luke szintén jól kezdtek. Az első egyenesben Jegyzőnő és Poéta kettőse vezetett, majd Sensation és Lucky Luke, valamint Rosamundi is felügetett a második sor párosai közé. A túlsó oldalon az első sorban még mindig Jegyzőnő és Poéta duója vezetett, mögöttük viszont a második sorban már Sensation mellé felért Nelli Gull. A harmadik sorban Lucky Luke és Rosamundi ügettek. A befutóra fordulva minden hajtó megindította lovát, és egy sorba rendeződött az egész mezőny. Ebből a sorból Jegyzőnő, Poéta és Nelli Gull látszottak kiválni, de Sensation és Rosamundi is tudtak újítani, így végül Sensation lett a nyerő, Nelli Gull és Rosamundi pedig a helyezettek.

Befutási sorrend: Sensation (2) – Nelli Gull (3) – Rosamundi (7)
Győztes idő: 19,7

Sensation bombaként robbant a befutóban. 

5. futam – Funzine Magazin Díj:

Az autóstartot Off Road és No Limit Angel vették a legjobban, valamint Oldtimer Diamant és Prudy is jól kezdtek. Redwood Vita galoppozott a start után, ezzel kiesett a versenyből. Az első egyenesben a mezőny kettes oszlopokba rendeződött, első sorban Off Road és No Limit Angel ügettek, mögöttük Oldtimer Diamant és Prudy, majd Zavita Meerswal és Passion Grif, végül pedig Szacharin ügetett. A túlsó oldalon még mindig Off Road vezetett, No Limit Angel kifáradt, így elkezdett visszacsúszni, Prudy-t és Passion Grifet viszont megindították hajtóik. A befutó egyenesben Off Road még mindig vezetett, de őt támadta Oldtimer Diamant, majd a célban meg is tudta őt előzni. Zavita Meerswal az utolsó métereken ügetett fel a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Oldtimer Diamant (3) – Off Road (1) – Zavita Meerswal (5)
Győztes idő: 17,4

Oldtimer Diamant a célban meg tudta előzni az addig vezető Off Road-ot. 

6. futam – Rosszijszkij Kurier Hendikep:

Az autóstart után Raffaello kezdett a legjobban. Opál lány a start után galoppozott, ezzel kiesett a versenyből. Az első egyenesben Raffaello vezetett, mögötte Priscilla, Montgomery és Mistral ügettek libasorban. A második egyenesben Priscilla mellé felügetett Ördöglány, Montgomery mellé pedig Mistral. A túlsó oldalon még mindig Raffaello ügetett a mezőny élén, második sorban pedig Priscilla és Ördöglány. Utrillo d’Amour-t és Jonatán-t megindították hajtóik, de Jonatán elugrotta magát. A befutó egyenesre fordulva a fáradó Raffaello-t megelőzte Chevallier SR, majd Kapitány is, így csak harmadikként érhetett a célba.

Befutási sorrend: Chevallier SR (11) – Kapitány (10) – Raffaello (4)
Győztes idő: 21,2

A befutóban már Chevallier SR volt a nyerő. 

7. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Az autóstart után Ileda Bi kezdett a legjobban, valamint Norman is jól startolt. Spulni viszont már a verseny elején elgaloppozta esélyeit. Az első egyenesben Ileda Bi magabiztosan vezetett, mögötte Mariska és Norman kettőse ügetett, Sun City elugrotta magát, ezzel kiesett a versenyből. A túlsó egyenesben a mezőny kettes oszlopokba rendeződött, Ileda Bi-t folyamatosan támadta Norman, mögöttük Mariska és Louvre következett, majd a harmadik sorban ügetett Pipacsos és Onyx M. párosa. Penelope Jet galoppozott, őt is diszkvalifikálták. A befutóra fordulva a fáradó Ileda Bi-t sikerült maga mögé szorítania Norman-nak, de Ileda Bi visszaverte a támadást, viszont ekkor megérkezett Louvre, s a két vetélkedőt könnyedén megelőzve megnyerte a versenyt.

Befutási sorrend: Louvre (5) – Ileda Bi (4) – Norman (7)
Győztes idő: 20,1

Louvre még karácsonyi lázban égve nyerte a versenyt. 

8. futam – Pintér Tamás “Oroszlán” Emlékverseny Hendikep:

Az autóstart után Philadelphia kezdett a legjobban, mögötte Rafael Bit és Lali Király szintén jól kezdtek, de Lali Király elugrotta magát, így kiesett a versenyből. Az első egyenesben Rafael Bit és Philadelphia kettőse ügetett az élen, mögöttük Rózsakert és Andorra Gold színei látszottak. A túlsó oldalra érve továbbra is Rafael Bit és Philadelphia párosa vezetett, mögöttük libasorban ügetett Rózsakert, Andorra Gold, majd Landlord. Az egyenes végére Philadelphia-nak sikerült átvennie a vezetést, így Rafael Bit visszaszorult a második helyre. Landlord-ot megindította hajtója, így Andorra Gold elé tudott kerülni. A befutó egyenesben Philadelphia vezetett, mögötte Rafael Bit, majd Rózsakert következtek, de hajtóik megindították Andorra Gold-ot, Landlord-ot, illetve Orlando Bloom-ot is, így sikerült megkerülniük a fáradó vezetőket, és megszerezniük az első három helyezést.

Befutási sorrend: Orlando Bloom (8) – Andorra Gold (3) – Landlord (5)
Győztes idő: 17,1

Orlando Bloom a befutóban lépett a gázpedálra. 

9. futam – Nemzetgazdasági Minisztérium-Lovaregyleti Díj:

A fordulóstart csak harmadikra lett sikeres. A start után legjobban Rocket Boy és Jogging tudtak élre állni, majd mögöttük Offenbach Bigi és Sanger MS ügettek. Az első egyenesben Rocket Boy mellé Sanger MS ügetett fel, mögöttük Jogging és Conway Boko kettőse következett. A túlsó oldalon továbbra is Rocket Boy vezetett, akit folyamatosan támadott Sanger MS, mögöttük Jogging és Conway Boko várakoztak a második sorban, ekkor megindította hajtója Offenbach Bigi-t, aki felzárkózott a vezető négyes mögé. A befutóra fordulva Conway Boko is elindult és megszorongatta a vezető Rocket Boy-t, de megverni nem tudta. Harmadik helyre Jogging-nak sikerült felügetnie.

Befutási sorrend: Rocket Boy (3) – Conway Boko (8) – Jogging (4)
Győztes idő: 19,5

Rocket Boy is rajt-cél győzelemmel nyerte a futamot.

10. futam – B.U.É.K. 2016 Hendikep:

Az autóstart után a legjobban Rangos Meteor tudott kezdeni, valamint Joyous Woman és Jávor Class is jól indultak. Pletykás elugrotta magát, ezért kiesett a versenyből. Az első egyenesben Rangos Meteor és Joyous Woman kettőse vállalta magára a vezető szerepet, mögöttük Jávor Class és Patrícia ügettek, majd Kisasszony és Nekifutó. A túlsó oldalon nem változott a mezőnyben a lovak sorrendje, továbbra is Rangos Meteor és Joyous Woman ügettek az első helyeken. A befutó egyenesben Rangos Meteort megindította hajtója, átvette a vezetést és nyert, mögötte feltűnt Oro Noble is, ő lett a második, Joyous Woman pedig visszacsúszott a harmadik helyre.

Lejelentették: Medália (3)
Befutási sorrend: Rangos Meteor (7) – Oro Noble (13) – Joyous Woman (6)
Győztes idő: 21,2

És a 2015-ös év utolsó ügető futamának nyertese: Rangos Meteor. 

A következő ügető versenynap január 23-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. január 23-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes!
A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2016.01.04.
Forrás: kincsempark.hu,
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások