A Mikulásgyár díjazta a leggyorsabb ügetőt

Ügetőink sosem hagynak cserben minket, kiváltképp nem télen. Bár kissé csillapodnak a kedélyek, de néhányan még így is képesek elállítani a szurkolók lélegzetét. Meglepetést hozott a Gejzír Díj, a Nyeretlen kétévesek között is akadt szurkolnivaló de a főfutamról, a Mikulásgyár Díjról sem feledkezhetünk meg, melyet Conway Boko nyert meg bravúrosan.

Conway Boko
Fotó: kincsempark.hu

Conway Boko, hajtójával, Hajnal Tiborral magabiztosan nyerte a Mikulásgyár Díjat. Vamos Kemp és Németh Viktória lett a második, Rocket Boy Fazekas Imrével a harmadik.

Saxicola Jet lejelentésével öten vágtak neki a Fékezz! Díjnak. A győzelmet start-cél győzelemmel Padova szerezte meg, Tartozó és Bezique Va Bene osztoztak a helyezéseken.

Összefoglaló a 2015. december 12-i ügető futamokról:

1. futam – Gejzír Díj:

Saron és Rivális-A párharca alakult ki a start után a jobb pozíció megszerzéséért. Ebből a csatából Saron került ki győztesen és elment vezetni. Mögötte Rivális-A, Tájfun és Sun City ügettek. Tájfun az első egyenesben hibázott és kiesett a versenyből. Saron, Rivális-A és Sun City hármasa kissé ellépett a túloldalon az üldözőktől, miközben Szökevény elugrotta magát és diszkvalifikálták. Spulni indult el hátulról, Tündér Szépével egyetemben. Saron a befutóban távolodott a mezőnytől és könnyen, start-cél győzelemmel nyerte a futamot. A második helyre volt nagy küzdelem Spulni, Tündér Szépe és a fáradó Rivális-A között.

Lejelentették: (8) To Be Continued
Befutási sorrend: Saron (4) – Spulni (7) – Tündér Szépe (6)
Győztes idő: 20,3

Saron az április 4-i futamban is remekül helyt állt.
Fotó: Major Zsolt

2. futam – Nyeretlen kétévesek versenye:

Sok hibázó ló volt a mezőnyben. Uránia RG rögtön a start után galoppozott és ezzel kiesett a versenyből. Az újonc Urban Legend ment el vezetni, mögötte Unikornis, Útonálló, Utah River és Uliána Ketti sorrendben ügettek a lovak. A tribün előtti egyenesben Útonálló felment Urban Legend mellé, hátulról pedig Ultra Lady kezdte meg a zárkózást, de a túlsó oldal végén ő is hibázott. Az utolsó kanyarban aztán Útonálló is elugrotta magát. Urban Legend így egyedül maradt az élen, Utah River indított támadást ellene. A két csikó hatalmasat csatázott a győzelemért, Urban Legend kibírta a célig és megnyerte a futamot, Utah River mögött Unikornis érkezett harmadiknak.

Befutási sorrend: Urban Legend (4) – Utah River (1) – Unikornis (3)
Győztes idő: 24,2

3. futam – Lézer Hendikep:

Lucky Luke vette a legjobb startot, mellé az első kanyarban felment Kiskarcsi. Mögöttük Olasz Lány, majd Poéta és Pinokkió párosa ügetett, a mezőnyt Királyhágó zárta, de ő sem volt messze. Pinokkió a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. A befutóban Kiskarcsi gyorsított és átvette a vezetést, őt Olasz Lány támadta meg, de nem érte utol. Lucky Luke harmadiknak esett vissza.

Lejelentették: (3) Ostrom
Befutási sorrend: Kiskarcsi (6) – Olasz Lány (4) – Lucky Luke (2)
Győztes idő: 20,3

4. futam – Filigrán Hendikep: 

Kazein hibával kezdett, diszkvalifikálták. Alegria Dream ment el vezetni, mögötte Racing Athlete, Noble Rose, Pálinka és Szilvás haladtak libasorban. A vezető kettős ellépett a többiektől mire a túloldalra értek, Pálinka pedig hatalmas lendülettel kezdte meg a zárkózást. Az utolsó kanyarban már Alegria Dream mellett volt és Szilvás is felért mögéjük. Pálinka a befutóban tovább gyorsított és megnyerte a futamot. Alegria Dream-et Szilvás is támadta az utolsó métereken, de nem tudta legyőzni.

Befutási sorrend: Pálinka (5) – Alegria Dream (2) – Szilvás (6)
Győztes idő: 18,8

5. futam – Mikulásgyár Díj:

Simoni’s Spice rakoncátlankodott a start előtt, az autó mögé érve azonban már ügetett. Nichelino Di Re kezdett tragikusan. Az élen Vamos Kemp és Szimfónia küzdöttek a jobb pozíció megszerzéséért, mögöttük Rocket Boy, Conway Boko, Szacharin, Numero Uno és Zavita Meerswal volt a sorrend. Az utolsó 800 méteren Conway Boko indított támadást és átvette a vezetést, Vamos Kemp tartotta vele a lépést. A befutóban Rocket Boy is elindult, de már csak harmadik tudott lenni.

Befutási sorrend: Conway Boko (4) – Vamos Kemp (7) – Rocket Boy (6)
Győztes idő: 17,5

Conway Boko október 24-én is győzedelmeskedett.
Fotó: Major Zsolt

6. futam – Fékezz! Díj: 

Persentio Vita és Padova voltak a leggyorsabbak a start után, őket libasorban követte Tartozó, Bezique Va Bene és Sziklaszirt. Persentio Vita a második kanyarig Padova mellett ügetett, majd visszaesett mögé, a túlsó oldal végén azonban sorra hagyták le a többiek. Padova mögé Tartozó ment fel a második helyre, Bezique Va Bene lett a harmadik. Persentii Vita-t végül még Sziklaszirt is megelőzte a célban.

Lejelentették: (3) Saxicola Jet
Befutási sorrend: Padova (1) – Tartozó (4) – Bezique Va Bene (6)
Győztes idő: 18,9

7. futam – Cseperke Díj-2015. évi Amatőr Kupa Hendikep XII. futam:

Rubino TIM vette a legjobb startot, az első egyenesben azonban a szintén jól kezdő Nemzetesúr átvette tőle a vezetést. Kincses, Nelli Gull és Reménység voltak még közel. No Bi-t a tribün előtti egyenesben diszkvalifikálták. A túlsó oldal végén Nelli Gull átvette a vezetést Nemzetesúrtól, innentől pedig már senki nem jelentett rá veszélyt. Nemzetesúr második helye is biztos volt, a dobogó alsó fokáért viszont komoly küzdelem alakult ki Rubino TIM és Reménység között.

Befutási sorrend: Nelli Gull (4) – Nemzetesúr (5) – Rubino TIM (6)
Győztes idő: 18,7

8. futam – Nikki Hendikep: 

Suzy kilőtt a startnál és elment vezetni. Mögötte libasorban Knock, Rimella és Riviéra Dream ügettek. Kitty Magic és Mistral is hibáztak a kanyarban, mindkettőjüket diszkvalifikálták. Suzy mögé Rimella ment fel, Knock-hoz pedig Raffaello csatlakozott, Mariska volt még közel. Az utolsó 800 méteren elindult Örömtűz és Chevallier SR, mindketten utolérték az addig külön versenyt futó Suzy-t. A befutóban Chevallier SR felment Suzy mellé, aki folyamatosan védekezett, azonban az utolsó lépéseken előbbi gyorsabbnak bizonyult és megnyerte a futamot, Örömtűz érkezett célba harmadikként.

A futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és a nyerő Chevallier SR-t galoppozás miatt diszkvalifikálta. A befutási sorrend így Suzy, Örömtűz, Raffaello lett.

Befutási sorrend: Suzy (5) – Örömtűz (8) – Raffaello (11)
Győztes idő: 21,3

A következő ügető versenynap december 19-én szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. december 19-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.
A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.12.14.
Forrás és fotó: kincsempark.hu, Major Zsolt

Hozzászólások