2008.08.17

Díjugratás – csapat és egyéni – EQ 10

Összefoglaló

Svájc és USA csapata az élen

 

A vasárnapi verseny után az amerikai és svájci csapat állnak a lista élén. Mindkét team 12-12 hibaponttal végzett, de a svájciak egyenletesebben teljesítettek, mind a négy lovasuk egy verőhibával ment végig a pályán. Az amerikai lovasok közül McLain Ward teljesítette hibapont nélkül a pályát. A csapat leggyengébb teljesítményét Beezie Maddentől láthattuk, aki alatt Authentic hirtelen megállt egy hármas kombinációban.

A svédek 13 hibaponttal a harmadikak. Hibátlanul teljesített a Rolf-Göran BengtssonNinja páros.

16-16 hibaponttal Nagy-Britannia és Kanada osztoznak a negyedik helyen. A brit csapatban csak három lovas maradt, miután John Whitaker Peppermill-lel visszalépett röviddel a verseny előtt. A kanadai Eric Lamaze volt azon öt lovas egyike, akik a nap folyamán hibátlanul teljesítettek. Ian Millar egy verőhibával végzett.

A német csapat 20 hibapontot szerzett, miután valamennyi lovasuk hibázott. Meredith Michaels-Beerbaum egyet rontott abban a hármas kombinációban, mely sok más lovasnak is fejtörést okozott.

A belga Jos Lansink, az ír Denis Lynch, valamint a 2004-es athéni aranyérmes Rodrigo Pessoa verőhiba nélkül teljesítették a pályát, de az alapidő túllépése miatt hibapontot kaptak.

Négy lovast zártak ki, köztük az ukrán Aleksandr Onishchenko-t, valamint a brazil Pedro Veniss-t. Így a brazil csapatban már csak három lovas küzd tovább a hétfői versenyben.

A húsz éves Jamal Rahimov, Ajzerbajdzsán első olimpiai lovasa balesetet szenvedett a verseny során, és kórházba kellett szállítani. Lova, Ionesco De Brekka szerencsére nem sérült meg.

A pályatervezők, Leopoldo Palacios (Venezuela) és Steve Stevens (USA) egy technikás pályát alkottak, trükkös vonalvezetéssel. A 4,20 méteres vizesárok azért volt nehezen teljesíthető, mert a lovak csak későn, az elugrás pillanatában pillantották meg a kis gát mögötti víztükröt. Az utolsó 1,60 méteres triplebar is sok hátasnak jelentett kihívást.

 

Kapcsolódó cikk: Az akadályok útja Hong Kongba >>>

2008.08.18 03:21:20
Forrás: http://results.beijing2008.cn

Előzmények

 

A díjugratás a csapat és egyéni érmekért a második selejtezővel folytatódik vasárnap. 77 lovast láthatunk majd a pályán.

A címvédő amerikai csapat három hibátlan lovaglással teljesítette az előző megmérettetést. A Beezie MaddenAuthentic, valamint McLain WardSapphire párosok már a 2004-es győztes athéni csapatban is ott voltak.

A németeknek legjobb tudásuk szerint kell majd teljesíteniük ahhoz, hogy visszaszerezhessék azt az aranyérmet, amelytől Athénban megfosztották őket. (2004-ben a Ludger Beerbaum – Goldfever párost kizárták a versenyből.)

A svájci, kanadai és brazil csapat egyaránt 1-1 hibaponttal várják a mai versenyt. A svájciak nagy reménységei Christina Liebherr és Steve Guerdat. A 2007-es Pánamerikai Játékokat nyert brazilok igen jó formában vannak, egyetlen hibapontjukat a címvédő Rodrigo Pessoa kapta időtúllépés miatt. Kanada a 2007-es Pánamerikai Játékokon Brazília mögött a második helyen végzett. Hong Kongban az első selejtezőn két hibátlan lovaglást láthattunk tőlük. Az egyik hibapont nélkül teljesítő lovas a világranglista harmadik helyén álló Eric Lamaze volt.

A világbajnok holland csapatból csupán Gerco Schröder tagja az Olimpiai team-nek.

A belga Jos Lansik éremesélyes lehet, ha Cumanoval a továbbiakban is ennyire egyenletesen teljesítenek. Az egyetlen ír lovas, Denis Lynch is esélyes lehet a dobogóra. 10 éves heréltjével, Lantinussal hibapont nélkül teljesítettek az első selejtezőben.

A vasárnapi verseny 19:15-kor kezdődik (Hong Kong, helyi idő). Az első pályára lépő lovas az egyiptomi Karim El Zoghby lesz Aladinnal.

 

2008.08.17 00:37:40
Forrás: http://results.beijing2008.cn
Frissítve: 2023.08.15.
Fotók: Canva

Hozzászólások