Mentett ló a súlyosan beteg fiú legjobb barátja

Nem sok anyuka engedne be egy lovat gyermeke hálószobájába, de Tiger nem egy átlagos ló.

A tarka csikó súlyosan elhanyagolt állapotban volt, amikor Dél-Yorkshire-ban élő Liz Baldwin megvásárolta. „Borzasztó állapotban volt. Ápolatlan volt és vad, félt tőlünk” – mondta Liz.

Tiger kezdetben nem tűrte, ha hozzáértek, de több hónapnyi törődés és odafigyelés után Liz elnyerte a bizalmát. A négy éves ló mára a család szeretett tagja, Liz fiával, a súlyos epilepsziában szenvedő és betegsége miatt kerekesszékhez kötött Bennel pedig különösen szoros a kapcsolatuk.

Amikor Ben rosszabb állapotban van és nem tudja elhagyni földszinti hálószobáját, de mindenáron látni akarja a lovat, szülei bevezetik hozzá Tigert a szobába. Tiger rendkívül óvatos és minden lépésére odafigyel.

„Ő igazán kivételes egy ló, sosem rémül meg, mikor a fiamnak epilepsziás rohama van. Határtalan szeretetet, gyengédséget, és részvétet sugároz, mintha értené azt, hogy mi is történik Bennel.”

„Mikor Bennek rohama van, Tiger láttán  fájdalma ellenére is mosolyog, mintha a ló gyógyító erővel hatna rá. Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ő belépett az életünkbe.”

2014.05.12. Sebestyén Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Horseandcountry.tv
Frissítve: 2022.08.04.
Fotó: Canva

Hozzászólások